Elevii s-au bătut, directorii au fost sancţionaţi. Urmări după cele două incidente din şcolile ploieştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătăile din două şcoli din Ploieşti, petrecute la sfârşitul lunii trecute, într-o singură zi, nu au rămas fără urmări, mai ales că elevii agresaţi au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Atunci, un elev de clasa a IX-a din Colegiul Spiru Haret a avut nevoie de copci la frunte şi la buză, după ce a fost lovit de un coleg de clasa a XI-a, iar un alt copil de clasa a şaptea din şcoala Anton Pann a fost investigat medical după ce s-a lovit la cap după o îmbrânceală cu un coleg de aceeaşi vârstă.

Decizie istorică

Directorii celor două instituţii de învăţământ, Mihai Sandu de la Colegiul „Spiru Haret" şi Viorica Nicolescu de la şcoala Anton Pann, au fost sancţionaţi de Inspectoratul Şcolar Prahova, dând naştere şi unei decizii istorice în judeţ. „Ambii aveau obligaţia de a anunţa imediat Inspectoratul Şcolar, există proceduri clare în acest sens. Am decis ca, de acum încolo, orice incident cu violenţă, petrecut în şcoli şi care nu este raportat de conducere la Inspectoratul Şcolar să ducă la scăderea automată a calificativului directorului", ne-a declarat Gheorghe Borovină, inspector şef al ISJ Prahova. Acest lucru s-a întâmplat şi cu cei doi directori.

O scădere a calificativului duce, printre altele, la imposibilitatea de a mai obţine gradaţii de merit, precum şi la unele scăderi salariale.

Elevii implicaţi în conflicte au fost sancţionaţi cu scăderea notei la purtare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite