Ploieşti: Elevii săraci vor începe şcoala fără rechizite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Elevii săraci vor începe şcoala fără rechizite
Ploieşti: Elevii săraci vor începe şcoala fără rechizite

Aproape 13.000 de copii vor începe cursurile şcolare din acest an fără rechizitele oferite în mod gratuit de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei

„În momentul acesta este în curs de desfăşurare licitaţia organizată de Inspectoratul Judeţean Şcolar (ISP) Prahova, anunţul fiind făcut în urmă cu aproximativ două săptămâni”, explică purtătorul de cuvânt al IJS Prahova, inspectorul Aurel Graur.

Acesta spune că, în cel mai fericit caz, adică în situaţia în care nicio societate nu contestă rezultatul licitaţiei, copiii ar putea intra în posesia pachetelor de rechizite abia la jumătatea lunii octombrie.

Altfel, va dura câteva luni până când copiii sărmani vor putea să beneficieze de aceste ajutoare, în valoare totală de 300.000 de lei.

De la ghiozdan la creion
Elevii din clasele I-IV vor primi fiecare rechizite în valoare de 25 de lei, iar şcolarii din clasele V-VIII primesc pachete de 30 de lei.

Ajutoarele conţin penare, creioane, creioane colorate, pixuri, caiete speciale şi truse necesare anumitor materii. „Copiii eşantion au fost stabiliţi încă din luna februarie a acestui an, în urma unor anchete sociale realizate de cadrele didactice şi transmise la Minister.

Dacă la acea vreme figurau în jur de 12.600 de elevi care provin din familii cu venituri mici, acum, din cauza crizei financiare, este posibil să avem mai mulţi elevi în această situaţie”, mai spune Graur.

Rechizite de anul trecut
Pentru aceşti copii, la sediul IJS Prahova există aproximativ 7.000 de pachete rămase de anul trecut, care au aceeaşi valoare şi conţinut şi care ar putea ajunge la ei.

De rechizite gratuite beneficiază copiii al căror venit net pe membru de familie este cel puţin 50% din salariul minim brut pe ţară.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite