Ploieşti: Elevii ploieşteni se pregătesc de alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Elevii ploieşteni se pregătesc de alegeri
Ploieşti: Elevii ploieşteni se pregătesc de alegeri

Elevii din instituţiile de învăţământ preuniversitar din Ploieşti au intrat în febra campaniei electorare. Ei îşi vor desemna, mai întâi, reprezentanţii în Consiliul Local al Copiilor şi Tinerilor, apoi primarul, viceprimarul şi secretarul, pentru mandatul 2009–2012.

În cazul gimnaziului poate candida orice puşti din clasa a VI-a, iar pentru licee, grupuri şcolare şi colegii, orice elev din clasele a IX-a sau a X-a, după reguli bine stabilite, pornind de la condiţia de a nu face parte din vreo organizaţie politică, până la cea de a avea nota 10 la purtare şi media notelor, la toate disciplinele de studiu, de minim 8.00.

„La funcţiile de primar, viceprimar şi secretar mai pot candida, pe lângă consilierii desemnaţi în fiecare şcoală, şi alţi elevi, care fac parte din asociaţiile de dezbateri academice din Ploieşti. Se optează pentru această variantă deoarece s-a verificat, pe parcursul mandatelor trecute, că aceşti copii au reale calităţi de lider, spirit organizatoric, practic, mare putere de argumentare şi de susţinere a ideilor pe care le promovează“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Ploieşti, Cristina Iancu.

Primarul, elev cultivat
Totodată, primarul trebuie să fie foarte bun cunoscător a cel puţin două limbi străine de circulaţie mondială, care să-i permită participarea la acţiuni internaţionale sau să fie cooptat, la nivel naţional sau internaţional, ca reprezentant al oraşului său în diverse organizaţii de tineret.

Dovadă a faptului că lucrurile sunt cât se poate de serioase, nu vor lipsi platformele electorale şi candidaturile se vor depune la Sediul Biroului Electoral Central (Palatul Administrativ, Compartimentul Educaţie – Sănătate – Cultură – Culte, camera 623).

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite