Ploieşti: Elevii sunt învăţaţi să spună nu discriminării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Elevii sunt învăţaţi să spună nu discriminării
Ploieşti: Elevii sunt învăţaţi să spună nu discriminării

Demersurile au început în luna august şi se vor finaliza în luna noiembrie a acestui an, în activităţi fiind implicaţi aproximativ 30 de voluntari din cadrul asociaţiei

Zece unităţi de învăţământ din Ploieşti, Câmpina, Mizil, Plopeni şi Sinaia vor fi implicate în proiectul „Spune nu disciminării”, implementata de Asociaţia Viitorul Tinerilor din Ploieşti.

Aproximativ 30 de voluntari  vor susţine în aceste şcoli 10 sesiuni informative, însă ei vor vizita şi primăriile şi biblotecile orăşeneşti sau instituţii de cultură pentru oferi reprezentnaţilor acestora materiale informative. Unităţile şcolare cuprinse în proiect sunt şcoli în care voluntarii asociaţiei nu au ajuns prea des sau deloc în timpul proiectelor derulate anterior.
Ideea proiectului în sine a pornit însă tot de la nevoile elevilor.

„Un criteriu de selecţie a fost acela că noi, când am chestionat  anterior tinerii, aceştia  ne-au zis ce subiecte am putea să mai dezbatem pe viitor. Discriminrea ocupă primul loc în raportul nostru întocmit atunci, iar noi dorim ca la aceste sesiuni să participe elevi ai tuturor claselor din unităţile şcolare, pentru ca informaţia să fie multiplicată şi transmisă chiar şi părinţilor”, explică preşedintele Asociaţiei, Vasile Porumbaru.

Al şaselea proiect
Acesta este cel de-al şaselea proiect al Asociaţiei derulat în şcolile prahovene în ultimiii patru ani.
În cadrul acestui proiect, elevii vor vedea un film care abordează trei tipuri de discriminare precum cea din şcoală, cea din cadrul interviurilor la angajare şi discriminarea socială. Filmul  este realizat în parteneriat cu Funadaţia pentru Dezvoltare Umană, Filiala Ploieşti.

Scopul demersurilor este acela ca tinerii să fie conştienţi de beneficiile pe care le presupun schimbarea atitudinii şi a mentalităţii faţă de disciminarea de orice fel dar şi de faptul că trebuie să existe solidaritate între elevi. Mai mult, pentru a avea o atitudine tolerantă,  tinerii trebuie să interacţioneze şi să lucreze împreună, după cum cred iniţiatorii proiectului.

„Am mai asistat la o întâlnire cu nişte voluntari care ne-au vorbit despre traficul de persoane şi mi s-a părut foarte interesant. Cred că a fi voluntar este un lucru foarte important pentru că poţi să-i ajuţi pe alţii ca tine atunci când ei au nevoie de un sfat sau de un ajutor concret”, explică Irina Soare, o elevă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite