Portretul robot al pedofilului căutat pentru violul unei fetiţe de 10 ani, din Ploieşti. Bărbatul nu este la prima faptă de acest gen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 9 iunie, părinţii unei minore în vârstă de 10 de ani au reclamat poliţiştilor faptul că aceasta a fost victima unui viol, faptă comisă în locuinţa familiei.

Citiţi AICI mai multe despre acest caz

Din cercetări a rezultat că în ziua de 09.06.2011, în jurul orelor 12.15 minora a revenit la domiciliu iar în momentul când a intrat în apartament, imediat în urma ei a pătruns în locuinţă un bărbat care i-a astupat gura cu un material textil îmbibat într-o substanţă cu miros înţepător şi care a violat-o.

Victima nu a putut oferi date suficiente pentru realizarea unui portret robot, fiindu-i necesară acordarea de îngrijiri medicale într-o unitate de specialitate.

Din activităţile investigative desfăşurate, a fost identificat un martor care a văzut ieşind din bloc, un bărbat cu semnalmente asemănătoare, dar nu a putut oferi date suficiente pentru întocmirea unui portret robot.

Urmare a activităţilor desfăşurate a fost stabilit faptul că la începutul lunii Iunie  ac., în aceeaşi zonă, un bărbat cu semnalmente aproximativ asemănătoare a pătruns într-un apartament, în timp ce o minoră deschidea uşa de acces. La scurt timp însă, a părăsit incinta fără a o agresa în vreun fel pe copilă, speriat fiind de soneria unui telefon.

Fapta respectivă nu a fost reclamată până în prezent la Poliţie, existenţa ei rezultând din cercetările efectuate în cauza actuală. Această minoră a oferit date referitoare la semnalmentele suspectului, şi s-a demarat procedura realizării unui portret robot.

Pedofilul a încercat să violeze şi alte fetiţe

Un caz aproximativ similar a fost semnalat Secţiei 6 Poliţie Ploieşti în luna Mai 2010, când un bărbat a intrat într-o locuinţă în timp ce o minoră deschidea uşa de acces. Suspectul a  folosit un material textil îmbibat într-o soluţie cu miros înţepător, cu care a acoperit gura fetei.

Întrucât minorei i-a sunat telefonul mobil, suspectul a părăsit apartamentul fără a o agresa în vreun fel. În acest caz a putut fi întocmit portretul robot, pe baza informaţiilor furnizate de victimă.

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au fost luate măsuri speciale de intensificare a patrulărilor în zona unităţilor de învăţământ, totodată fiind efectuate demersuri de identificare şi instruire a persoanelor pretabile la a cădea victime unor astfel de infracţiuni.

Rugăm cetăţenii care observă persoane cu comportament dubios, cu precădere în zona unităţilor de învăţământ sau a locuinţelor, să anunţe imediat acest lucru la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Întrucât între situaţiile prezentate ar putea exista unele similitudini, vă punem la dispoziţie portretul robot şi semnalmentele suspectului, cu rugămintea de a furniza orice indicii care ar putea conduce la depistarea lui.

Semnalmente:

Aproximativ 25-28 de ani;

1,70-1,75 m înălţime;

Aproximativ 60 kg;

Constituţie astenică;

Faţă prelungă;

Ten deschis.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite