Echipele de handbal de la CSM Ploiești vor fi desființate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele de handbal feminin și masculin de la Clubul Sportiv Municipal Ploiești vor mai fi finanțate de la bugetul local doar până la finalul actualului campionat. Cheltuielile cu cele două echipe sunt de peste un milion de euro pe an, din bugetul local.

Dezvălurile a fost făcute de primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, în cadrul emisiunii Presing de la Prahova Tv.

Primarul a explicat că legea stipulează clar că nu pot evolua în campionat echipe care sunt în proprietatea municipalităţii, finanţate din bugetul local. Dar situaţia trenează pentru că, an de an, Federaţia Română de Handbal trimite câte o hârtie prin care spune că se face derogare de la excepţia legii.

„Adică o hârtie semnată de preşedintele Federaţiei Române de Handbal bate legea. Am avut o discuţie şi cu domnul Gaţu, preşedintele federaţiei, care mi-a spus că este ultimul an în care se mai permite aşa ceva, pentru că suntem siguri că vom găsi finanţare. I-am spus că e o situaţie la limita legii. Mergem şi anul acesta aşa, cu nişte sume deja bugetate, dar, de la anul, la nivelul Municipiului Ploieşti, eu nu o să fiu cel care o să accepte ca o hârtie semnată de un preşedinte de federaţie să poată bate legea", a spus Iulian Bădescu în emisiune.

Primăria Ploiești va renunța la contractul de asociere cu FC Petrolul

Cele mai mari cheltuieli ale echipelor de baschet sunt cu salariile, deși clasarea a fost în afara obiectivelor stabilite.

„Sportul de performanţă se face acolo unde este un foarte bun control al banului şi al modului în care angajatul, în speţă sportivul, îşi îndeplineşte obligaţiile faţă de club. Am avut meci cu Craiova şi am făcut egal cu o echipă care, financiar, e sub noi. Am primit un raport în care mi s-a spus că cele mai valoroase jucătoare, care sunt plătite cu 120 de milioane, 110 pe lună, au stat pe margine şi nu au intrat. Nu mă pricep la handbal, dar, ca economist, mi se pare ineficientă investiţia", a mai spus Iulian Bădescu.

În schimb, echipele de handbal copii nu vor fi desființate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite