WEEKEND în Prahova. Cicliştii vor pedala pe “Drumul Vinului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prahovenii sunt invitaţi să participe în acest weekend la un eveniment inedit care promovează bicicleta ca mijloc de recreere şi petrecere a timpului liber.

În acest weekend se va desfăşura în Prahova "Cupa EmmedueSport", o competiţie destinată cicliştilor amatori şi profesionişti dornici de a-şi evalua performanţele sportive şi de a parcurge pe bicicletă un circuit turistic şi cultural unic în România: "Drumul Vinului".

Anul acesta, venimentul are o formulă competiţională inedită: două curse diferite în două zile consecutive. Pe 21 mai, va avea loc o cursă de fond pe şosea de 100 km, pe traseul deluros care va porni din Ploieşti, Parcul Bucov, va traversa zone viticole renumite precum Valea Calugărească, Dealu Mare, Domeniile Tohani, Ceptura, şi va ajunge cu finish-ul pe dealul de la Crama Seciu. Se va acorda premiul special Skoda - „King of the Hill" celui mai bun căţărător al competiţiei. La finalul zilei, toţi participanţii înscrişi la eveniment vor putea lua parte la petrecerea "Pasta Party", începând cu orele 18.00 în Parcul Bucov-Ploieşti.

Dumincă, 22 mai, va fi o zi dedicată mountain bike-ului, când se va organiza o cursă de maraton de 70 km şi una de semi - maraton, de 35 km, pe un traseu cu drumuri forestiere şi poteci prin păduri, podgorii şi dealuri.

De asemenea, pentru copii (între 5 şi 13 ani) va fi organizată o cursă specială pe un traseu circular de doi kilometri în Parcul Bucov. Pentru a participa la curse doritorii trebuie să dispună de biciclete în stare bună de funcţionare şi de căşti de protecţie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite