Dumitru Dragomir a reacționat după show-ul pirotehnic de la Petrolul – Rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Show-ul pirotehnic de la meciul Petrolul - Rapid. Foto fcpetrolul.ro
Show-ul pirotehnic de la meciul Petrolul - Rapid. Foto fcpetrolul.ro

Liga profesionistă de Fotbal a reacționat, printr-un comunicat de presă, în legătură cu folosirea materialelor pirotehnice la meciurile de fotbal din Liga I. Sâmbătă, suporterii „lupilor galbeni" au organizat un scenariu care a presupus și folosirea de artificii și fumigene.

Iată ce se arată în comunicatul de presă:

„Subscrisa Liga Profesionista de Fotbal, reprezentata legal de dl. Dumitru Dragomir - Presedinte, urmare a faptului ca am constatat ca in ultimul timp se obisnuieste, ca in cadrul evenimentelor sportive ocazionate de desfasurarea meciurilor de fotbal din cadrul competitiei "Campionatul national de fotbal - LIGA I", sa fie aprobate de structurile in drept diverse scenarii care includ folosirea de materiale pirotehnice, va transmitem urmatoarele:

1. consideram ca folosirea materialelor pirotehnice in incinta arenelor sportive, in cadrul meciurilor de fotbal, in prezenta unor aglomerari de persoane, in calitate de spectatori, este extrem de periculoasa, deoarece pune in pericol integritatea fizica a acestora. Responsabilitatea pentru aceste actiuni excede competentelor organizatorilor competitiei.

2. am constatat, din practica, ca desi aceste evenimente sunt desfasurate de firme specializate, care detin autorizatii pentru acest fel de actiuni, acestea nu detin toate aprobarile necesare organizarii acestui gen de eveniment, in conformitate cu dispozitiile L. 126/1995 (R) si H.G. 536/2002, cu toate acestea la nivel local se obtin "aprobari" mutuale, pentru desfasurarea unor evenimente de acest gen.

Vedeți aici un video cu show-ul pirotehnic de la Petrolul - Rapid

3. faptul ca la nivel local sunt aprobate unele evenimente, care includ folosirea materialelor pirotehnice si in acest sens sunt informati in prealabil suporterii, cauzeaza tensiuni in cadrul acestora, daca oficialii partidei interzic desfasurarea acestora - conform prevederilor legale, de aceea consideram ca nu este recomandata fronda locala in astfel de situatii. Aceasta practica inflameaza spiritele in randul suporterilor, putand cauza situatii exceptionale in timpul desfasurarii partidelor de fotbal, fapt care nu este de dorit.

4. am observat, ca in cadrul desfasurarii evenimentelor cu materiale pirotehnice, sunt implicati si spectatorii, prin manipularea directa a acestora, fapt expres interzis de lege si extrem de periculos pentru siguranta spectatorilor.

5. atat Legea 4/2008 astfel cum a fost modificata prin L.10/2012, cat si L. 126/1995 (R) si HG 536/2002 califica ca infractiuni introducerea si manipularea materialelor pirotehnice de catre persoane neautorizate.

6. Este posibil ca desfasurarea acestor evenimente sa conduca la intreruperea partidelor, prin faptul ca au consecinte faptice care duc la diminuarea vizibilitatii(perdele dense de fum) atat pe terenul de joc cat si asupra tribunelor. Aceasta situatie poate fi exploatata de cei care sunt rau intentionati pentru a actiona in mod ilegal, identificarea lor fiind astfel imposibila. Deasemenea aceasta situatie impieteaza actinilor desfasurate de firmele de paza, jandarmerie si pompieri in exercitarea competentelor legale.

Avand in vedere situatia legala si faptica expusa mai sus, in considerarea asigurarii unei bune organizari a evenimentelor sportive desfasurate cu ocazia disputarii meciurilor de fotbal din cadrul Ligii I, va solicitam sa actionati, in conditiile legii, pentru prevenirea situatilor expuse mai sus in colaborare cu Inspectoratul General de Politie si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, prin transmiterea catre serviciile teritoriale a unui mod de actionare uniform, in scopul asigurarii unei actiuni concertate, care sa previna evenimente nedorite si pentru a evita cauzarea unor tensiuni nedorite in randul suporterilor".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite