Dulcețuri și șerbeturi de la Mănăstirea Agapia, la „Târgul cu Bunătăți“ din Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto „Târgul cu Bunătăți“
Foto „Târgul cu Bunătăți“

„Târgul cu Bunătăți" se retrage în weekend la munte, departe de orașele sufocante și aglomerate. Târgul se deschide în fața magazinului Winmarkt, de vineri, 13 iulie până duminică, 15 iulie.

Pe lângă produsele consacrate, preparate din carne, brânzeturi și cașcavaluri, pâine de casă, dulciuri, fructe și legume proaspete, miere, tincturi, ceaiuri, bragă, cafea la nisip, dulcețuri proaspete, la această ediție puteți degusta sucuri proaspăt stoarse și porumb fiert.

Veți găsi producători din toată țara: Brașov, Maramureș, Argeș, Neamț, Covasna, Arad, Bistrița Năsăud, Constanța, Prahova, Dâmbovița, dar și produse din Italia și Olanda.

Rețetele măicuțelor de la Mănăstirea Agapia

Ana Neculai vine la Sinaia tocmai din Văratec, județul Neamț și, de ani de zile, face șerbet și dulcețuri proaspete, după rețetele măicuțelor de la Mănăstirea Agapia. Doamna Ana participă la multe târguri pentru a vinde dulceață și șerbetul pe care le face acasă, la Văratec.

La standul ei veți găsi, ca și la micul ei chioșc pe care îl are deschis lângă mănăstire: dulceață de nuci verzi, la care tocmai săptămâna trecută a muncit, de fructe de pădure, vișine, cireșe, cătină.

Pe lânga acestea, doamna Ana știe să facă șerbet, iar oferta ei este mai mult decât apetisantă: vanilie, cătină, fragi, căpșune, trandafiri, afine, muguri de brad, zmeură.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite