Doi turişti au incendiat o pădure din Bucegi încercând să se facă văzuţi de către salvamontişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva Adevărul
foto arhiva Adevărul

Doi turişti din Bucureşti, mamă şi fiu, au fost recuperaţi în noaptea de duminică spre luni din Munţii Bucegi, după mai bine de cinci ore de căutare. Cei doi vroiau să ajungă la Crucea Caraiman, însă au greşit traseul, iar după lăsatul serii au ajuns într-o zonă deosebit de periculoasă. Pentru a fi găsiţi mai repede au făcut focul în pădure, însă din cauza vântului vegeraţia a luat foc, flăcările punând în pericol

Turiştii vroiau să ajungă la peste 2.200 de metri altitudine, la Monumentul Eroilor din Bucegi. Au pornit din staţiunea Buşteni pe traseul din apropierea pârtiei Kalinderu şi când marcajul s-a terminat şi-au continuat drumeţia prin pădure. Au ajuns în apropierea zonei Poiana Înaltă, iar de acolo nu au mai putut înainta. Aventurierii nu aveau lanterne, aşa că la lăsatul serii au cerut ajutor salvamontiştilor. Au aprins focul pentru a fi găsiţi mai uşor, însă flăcările s-au extins la pădure.

"A fost una dintre cele mai grele acţiuni. Am plecat să căutam nişte persoane rătăcite în pădure şi când colo i-am găsit în zona alpină, o zonă foarte periculoasă cu săritori de peste 100 de metri.  În plus de asta, ei au făcut focul şi nu l-au supravegheat cum trebuie, fapt pentru care s-a şi extins la coronament, la vegetaţie. Când am ajuns noi acolo era deja o vâlvătaie puternică şi am preferat sa ne retragem repede pentru că oricum nu aveam cum sa îl stingem. Jarul era mult prea consistent şi am preferat să ne retragem repede, să nu ne ardă corzile şi să rămânem blocaţi pe perete. Am trecut efectiv printr-o pedea de jar ca să putem ieşi din acea zonă", ne-a explicat salvamontistul Claudiu Vasilescu.

Salvamontiştii se vor întoarce astăzi pe munte pentru a verifica zona. Dacă incendiul s-a extins peste noapte în Bucegi, pe numele celor doi turişti poliţia va deschide un dosar de cercetare penală pentru distrugere.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite