Doi candidați în cursa pentru rectoratul UPG Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Al doilea mandat al lui Vlad Ulmanu se termină pe 27 februarie. Foto Adevărul Ploiești
Al doilea mandat al lui Vlad Ulmanu se termină pe 27 februarie. Foto Adevărul Ploiești

Profesorii universitari Mihai Pascu Coloja și Dragoș Mihael Ciuparu, ambii prorectori, s-au înscris în cursa pentru funcția de rector al Universității de Petrol și Gaze din Ploiești. Alegerile se vor desfășura la sfârșitul acestei luni.

Actualul rector, Vlad Ulmanu, nu mai are dreptul, potrivit legii, de a candida la conducerea UPG Ploiești, o dată cu finalizarea celui de al doilea mandat în această funcție, astfel că în cursă s-au înscris alți doi profesori din această intituție.

Cele două candidaturi sunt foarte puternice, dacă ne uităm la activitatea didactică și CV-urile competitorilor. Mihai Pascu Coloja a absolvit Institutul de Petrol și Gaze ca student și a susținut teza de doctorat tot la Ploiești. Și-a început activitatea la UPG în 1982, ca simplu asistent universitar, dar a ajuns prorector al UPG, în 2000, și șef de catedră al mai multor facultăți din domeniul petrolier. Are 60 de ani și este născut în Arad.

Dragoș Mihael Ciuparu a terminat în 1991 studiile, ca inginer chimist, tot la UPG Ploiești. Este, potrivit CV-ului, președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică din cadrul MEC, dar și membru al Comisiei Prezidențiale pentru analiza și elaborarea politicilor și domeniilor educației și cercetării din România. Din 2008, ocupă și funcția de rector în cadrul universității ploieștene.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite