Turiştii care au căzut într-o râpă în Bucegi au fost găsiţi. Unul dintre ei se află în stare foarte gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi turişti care practicau alpinismul în Valea Albă din masivul Bucegi s-au dezechilibrat şi au căzut într-o râpă, rănindu-se grav. Mai multe echipaje de la Salvamont Buşteni au plecat în căutarea lor.

UPDATE 00.10 Operaţiunea de salvare a fost încheiată cu succes. Tinerii au fost transportaţi pe tărgi până la întâlnirea cu ambulanţa, iar acum se află în îngrijirea medicilor. Pe parcursul traseului însă, rănile fetei s-au agravat, susţine şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

UPDATE 23:10 Salvamontiştii i-au găsit pe cei doi turişti care s-au prăbuşit într-o prăpastie din Valea Albă, însă unul dintre ei se află în stare foarte gravă, cu fracturi multiple. Celălat accidentant, o fată, are răni uşoare. În prezent, echipele de la Salvamont Buşteni încearcă să-i transporte pe cei doi răniţi la ieşirea din pădure, unde o ambulanţă aşteaptă să-i preia pentru îngrijiri medicale.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, acţiunea de salvare a fost una extrem de dificilă, din cauza zonei dificile: "Înclinaţia peretului se apropie de 90 de grade, starea accidentatului este foarte gravă, iar acţiunea se desfăşoară pe întuneric. Probabil în jurul orelor 00.30 vom reuşi să ajungem la ambulanţă".

Salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină sâmbătă după-amiază pe Valea Albă din masivul Bucegi, unde doi turişti care urcau un perete de stâncă s-au dezechilibrat şi au căzut într-o râpă, informează Mediafax

O a treia persoană care se afla în zonă a solicitat intervenţia salvamontiştilor. Cei doi turişti sunt grav răniţi şi se află în zona cunoscută sub denumirea de "Albişoara turnurilor".

"Coborârea va fi exrem de dificilă, este vorba de doi accidentaţi, două tărgi. Ne-ar fi ajutat o maşinută de teren, un ATV. Avem o misiune grea. Cei doi turişti au suferit multiple fracturi.  (...) Mai există o persoană acolo care ne-a comunicat şi evenimentul şi starea celor doi . Operaţiunea va dura oricum până mâine dimineaţă ", a declarat Gheorghe Haiduc la Realitatea TV.

Mai multe echipaje de la Salvamont Buşteni au plecat în căutarea celor doi, Gheorghe Haiduc precizând că primul echipaj ar putea ajunge la răniţi în aproximativ o oră, o oră şi jumătate.

Şeful Salvamont Buşteni apreciază că operaţiunea de recuperare a celor doi răniţi va fi una foarte dificilă, întrucât zona în care se află este foarte accidentată şi nu permite intervenţia unui elicopter care să-i poată lua pe cei doi.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite