Doar trei elevi din Prahova au participat la a doua repartizare computerizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul
Foto Adevărul

Doar trei băieți, dintre care doi sunt frați, absolvenți de clasa a VIII-a din Prahova, au participat la a doua etapă a repartizării computerizate, care s-a desfășurat pe 23 iulie. Toți au prins un loc în liceu.

Cu medii de 5,24, 5,36 și, respectiv, 6,13, cei trei candidați au prins câte un loc în Colegiul Tehnic „Constantin Istrati" din Câmpina (doi frați din comuna Vărbilău) și în Liceul Tehnologic „1 Mai" din Ploiești, un absolvent din Păulești.

Aproape 5.900 de elevi au devenit liceeni, în Prahova, în urma celor două repartizări computerizate. Dintre aceștia, 135 provin și din alte județe.

3,59 este cea mai mică medie de admitere în clasa a IX-a din Prahova

A doua repartizare computerizată s-a desfășurat pe 23 iulie. La această etapă au fost distribuiţi candidaţii care nu au participat la prima repartizare, cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii, candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini, precum şi care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă.

În intervalul 27-30 iulie, comisiile judeţene de admitere rezolvă situaţiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată.

În zilele de 6 şi 7 septembrie va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

În această etapă vor fi repartizați și elevii de clasa a VIII-a care vor susține corigențele în această vară.

Calendarul prevede şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă, care avea loc în perioada 24-26 iulie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite