Distracţie estivală pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, pe Valea Prahovei turiştii au o gamă variată de activităţi la alegere, de la aventuri pe traseele montane până la concerte de muzică clasică, în aer liber.  

Iarna nu-i ca vara, dar nici muntele ca marea. Aceasta este concluzia la care au ajuns hotelierii de pe Valea Prahovei atunci când au lansat preţurile „de vacanţă" pentru turişti. Astfel, la orice pensiune sau hotel aţi alege să vă relaxaţi în acest weekend veţi putea plăti cu 20, 30% mai puţin decât în perioada anterioară.

„Am redus preţurile şi am făcut câteva oferte şi pentru cei care închiriează întreaga vilă. Este foarte greu să convingi turiştii să vină la munte în loc să meargă la mare, sezonul estival fiind cel mai important pentru încasările noastre", explică George Tudose, proprietarul unei pensiuni din Buşteni.

Cazare de la 30 de lei

Preţurile de pornire pentru cazarea în Sinaia sunt de 30 de lei pe noapte la pensiuni iar la o unitate de cazare de două stele, costurile pot ajunge şi la 60 de lei.

Între 60 şi 150 pe noapte vor achita turiştii care aleg să se cazeze la pensiuni şi hoteluri de trei stele din Sinaia şi cel mult 300 de lei la unităţile cotate la patru stele.

La Buşteni, la pensiunile de două stele cazarea costă aproximativ 50 de lei pe noapte, la cele de trei stele între 60 şi 150 de lei pe noapte iar la cele de patru stele cel mult 250 de lei.

La Azuga preţurile sunt ceva mai mici, astfel, o cameră costă pe noapte între 50 şi 140 de lei, în funcţie de stele.

Evenimente diverse

Iubitorii de muzică clasică vor avea ocazia să se delecteze, în acest weekend, la Sinaia, cu ritmurile oferite de muzicieni români şi străini, în cadrul Festivalului „George Enescu".

Sâmbătă, de la ora 19.00, concertele vor răsuna în Casinoul din Sinaia, iar de la ora 21.00 muzica clasică se va face auzită şi în Parcul „Dimitrie Ghica". Duminică, de la ora 21.00, acordurile celebre vor răsuna din nou în parcul din inima staţiunii.

Trasee montane deschise

„Toate traseele turistice sunt deschise pentru cei care doresc să urce pe munte, neînregistrându-se pericole în acest moment", explică Mădălina Roşu, reprezentantul Primăriei Sinaia.

Astfel, iubitorii de munte pot opta pentru a urca la cotele 1000 sau 1400, unde aerul este respirabil şi răcoros.

Seara, cluburile de pe Valea Prahovei oferă distracţie maximă alături de DJ celebri. Discotecă, biliard, baruri, terase, dar şi alte posibilităţi de distracţie există în Sinaia, Buşteni sau Azuga pentru turiştii care vor să petreacă până în zori.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite