Distracţia de Crăciun este asigurată pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile aşteaptă turiştii de Crăciun Foto: arhivă
Pârtiile aşteaptă turiştii de Crăciun Foto: arhivă

Pe pârtiile de la munte, turiştii de toată vârstele pot practica sporturi de iarnă în condiţii bune. Totuşi, în staţiuni, temperaturile din ultima perioadă au topit pe alocuri zăpada, iar odată cu încălzirea vremii creşte şi riscul producerii unor avalanşe.

Turiştii care vor alege să se distreze în acest weekend pe Valea Prahovei vor avea parte de o vreme frumoasă.

„Pârtia este funcţională, vremea este numai bună pentru sporturile de iarnă pentru că nu este nici foarte frig, dar nici cald", explică Gheorghe Haiduc, şeful Salvamont Buşteni. 

Acesta mai spune că pe versanţi stratul de zăpadă este de peste un metru şi jumătate. „Dacă temperaturile vor continua să crească, riscul producerii unor avalanşe este mare", adaugă Gheorghe Haiduc.

Zăpadă mare la Azuga

La Azuga condiţiile pentru sporturile de iarnă sunt optime, stratul de zăpadă de pe cele două pârtii Sorica şi Cazacu, practicabile în această perioadă, fiind de aproximativ 30 de centimetri.

În staţiunea Azuga cei mici pot încerca distracţia de pe pârtia de snowtubing, amplasată pe Cazacu. Acest sport presupune alunecarea cu o sanie golflabilă, făcută dintr-un material rezistent, o oră de distracţie costând 10 lei.

Se schiază şi la Sinaia

În Sinaia condiţii bune de schi sunt pe pârtia Valea Dorului, acolo unde pe anumite porţiuni zăpada s-a păstrat intactă şi oferă turiştilor posibilitatea de a o încerca cu schiurile sau cu snowboard-ul.

În Snow Park-ul din Poiana Stânii din Sinaia turiştii pot încerca tubingul dar şi deplasarea pe tiroliană pe o distanţă de 200 de metri.

În Sinaia, pe Valea Soarelui, funcţionează, din acest an şi un telescaun dotat de 4 locuri, cu o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră.

Inaugurarea acestuia era programată astăzi, însă reprezentanţii Primăriei Sinaia au decis să amâne evenimentul până când stratul de zăpadă din staţiune va fi mai mare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite