Disponibilizările colective îngroașă rândul șomerilor în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puțin de 544 de prahoveni și-au pierdut locul de muncă de la începutul anului și până în prezent. Cele mai multe disponibilizări s-au făcut în aprilie, când peste 400 de muncitori au îngroșat randurile șomerilor din județ

Record de concedieri colective luna trecută, în Prahova. Patru agenți economici au disponibilizat peste 400 de persoane, din cauza lipsei comenzilor sau a eliminării unor facilități care îi ajutau să-și desfășoare activitatea.

Concedierile au fost făcute de firme care activau în domeniile construcții (57 de persoane disponibilizate), servicii alimentare (111 de persoane disponibilizate), prelucrare mobilă (113 de persoane disponibilizate) și fabricare utilaj extracție (162 de persoane disponibilizate), informează cotidianul Telegrama.

În ianuarie și februarie, alți 100 de prahoveni își pierduseră locul de muncă. Iar valul de concedieri va continua și în cursul acestei luni, când vor fi disponibilizate 190 de persoane care lucrează la societăți din domeniul prelucrării mobilei și al fabricării articolelor din sticlă.

Prahovenii care și-au pierdut locul de muncă vor beneficia de servicii de preconcediere din partea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. „Serviciile de preconcediere constau în informarea privind prevederile legale referitoare la protecția șomerilor și acordarea serviciilor de ocupare și formare profesională, plasarea pe locurile vacante existente la nivel local și instruirea în modalități de căutare a unui loc de muncă, reorientarea profesională în cadrul unității sau prin cursuri de formare de scurtă durată ", ne-a declarat Cristina Opriță, purtătorul de Cuvânt al AJOFM Prahova.

În prezent, în Prahova sunt înregistrați peste 17.000 de șomeri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite