Directorul Penitenciarului Ploieşti a fost revocat din funcţie în urma unor controale ale ANP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Ploieşti (foto arhivă Adevărul)
Penitenciarul Ploieşti (foto arhivă Adevărul)

Directorul Penitenciarului Ploieşti, Tiberiu Radu, a fost revocat din funcţie după ce în urma a două controale făcute de Direcţia Inspecţie Penitenciară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost constatate "disfuncţionalităţi", urmând să fie sesizate organele judiciare, informează Mediafax.  

Începând de ieri, comisarului-şef de penitenciare Tiberiu Radu i-a încetat împuternicirea în funcţia de director al Penitenciarului Ploieşti, a anunţat, miercuri, într-o informare de presă, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Conform sursei citate, decizia a fost luată din cauza "disfuncţionalităţilor" constatate de către Direcţia Inspecţie Penitenciară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în urma controalelor făcute la Penitenciarul Ploieşti în cursul lunii noiembrie.

În informarea dată publicităţii de ANP se arată că "în acelaşi timp vor fi sesizate organele judiciare competente".

Comisarul Tiberiu Radu a cerut să fie pensionat, iar conducerea penitenciarului este asigurată, până la numirea unui nou director, de către comisarul de penitenciare Celestin Brânzan.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al ANP, Georgiana Gherman, a delarat pentru Mediafax că nu poate da detalii despre "disfuncţionalităţile" constatate întrucât este vorba despre o anchetă în curs de desfăşurare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite