Directorii de şcoli îşi pot pierde funcţiile în august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorii trebuie să vină cu dosarele la ISJ, pentru evaluare
Directorii trebuie să vină cu dosarele la ISJ, pentru evaluare

Conducătorii unităţilor de învăţământ din Prahova trebuie să depună la Inspectoratul Şcolar, până pe 17 iulie, rapoartele de autoevaluare, conform noii metodologii din sistemul de educaţie

Este posibil ca, din toamna acestui an, mai multe unităţi de învăţământ din judeţ să aibă directori noi. Managerii şcolilor din Prahova vor intra într-o perioadã de evaluare, în care trebuie sã-şi prezinte întreaga activitate derulată în anul şcolar 2011-2012, anunţă cotidianul Telegrama. Soarta lor va depinde de calificativele obţinute.

Astfel, pânã pe 17 iulie, ei trebuie să depună la Inspectoratul Şcolar Judeţean fişa de evaluare proprie, însoţitã de raportul de autoevaluare, precum şi raportul de analiză asupra activităţii desfăşurate în unitatea respectivă. Dosarele vor fi analizate de inspectorii de management, iar consiliul de administraţie va acorda calificativul meritat, mai precizează jurnaliştii de la Telegrama. Emoţiile sunt cu atât mai mari cu cât există riscul ca, dupã aceastã etapã, unii dintre directori să îşi piardă funcţiile. „Conform metodologiei, directorii de şcoli trebuie evaluaţi în luna august, iar până pe 17 iulie trebuie să aducă dosarul la Inspectoratul Şcolar. Până în septembrie, directorii vor primi un calificativ pentru activitatea depusă în anul 2011-2012, iar unii dintre ei şi-ar putea pierde posturile", a confirmat Horia Toma, inspectorul şcolar generalal al ISJ Prahova.

În cazul în care directorii vor obţine punctaj între 86 şi 100 puncte vor primi calificativul „foarte bine", iar dacă se încadrează între 71 şi 85 puncte vor primi calificativul „bine". Mai puţin de 70 de puncte le-ar putea ameninţa funcţiile directorilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite