Dezastru şi la a doua sesiune de bac din Prahova. 16,43% promovabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

16,43% este procentul de promovabilitate din a doua sesiune de bacalaureat desfăşurată în Prahova. Practic, din cei 3.921 de candidaţi care s-au prezentat să susţină examenul, doar aproximativ 500 dintre ei au reuşit să obţină şi media 6, necesară pentru a fi consideraţi posesori ai unei diplome care să le ateste studiile liceale.

Dezastrul întregeşte procentul de numai 56,25% obţinut de liceeni în vară, la prima sesiune, adică cu 12% mai puţin decât în 2009. Autorităţile au însă o explicaţie. "Anul acesta a susţinut bacalaureatul generaţia de copii care a intrat în urmă cu cinci-şase ani la şcolile de arte şi meserii. Este vorba, din start, de aproximativ 3.000 de elevi care nu au avut media 5 pentru a ocupa un loc în liceele teoretice, iar nivelul lor destul de slab de pregătire nu s-a schimbat pe parcursul anilor petrecuţi la SAM. Procentul dovedeşte şi corectitudinea desfăşurării examenului", ne-a declarat Gheorghe Borovină, noul inspector şef în cadrul ISJ Prahova.

În plus, din categoria celor care au susţinut bac-ul de toamnă se numără aproximativ 500 de corigenţi care au avut nevoie să aprofundeze şi în vară materiile pentru o notă de 5.

0% la Plopeni şi Filipeşti

Ieri, după afişarea rezultatelor, picaţii au depus şi peste 1.000 de contestaţii, dintre care peste 500 sunt numai la matematică. Rezultatele finale se vor afişa joi, 9 septembrie.

Şi la această a doua sesiune au fost cazuri de unităţi de învăţământ unde nimeni nu a promovat. La Colegiul Gheorghe Lazăr din Plopeni şi Grupul Şcolar Filipeştii de Pădure, procentul este 0%, niciunul dintre cei 40 de liceeni nereuşind să obţină media 6.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite