Deținutele de la Târgșor s-au specializat ca brutari, după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

14 femei închise la Penitenciarului Târgşor au absolvit examenul de finalizare al cursului de calificare profesională în meseria de brutar.

Cursul s-a derulat pe o perioadă de 3 luni, în spații amenajate și dotate la standarde care să permită derularea activităților în condiții optime, persoanele participante urmând să primească un certificat de calificare acreditat CNFPA, de Ministerul Muncii,Familiei și Protecției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării.

În cursul anului 2012 un număr de 83 persoane private de libertate au absolvit cursuri de calificare în mai multe meserii: confecționer articole textile, lucrător în cultura plantelor.

Cursurile au fost organizate în cadrul Proiectului Economie Socială - O nouă provocare în inserția pe piața muncii a persoanelor private de libertate, desfășurat de Centrul Român pentru Educație și Dezvoltare Umană.

Scopul acestor cursuri este acela de a dezvolta și încuraja comportamentul prosocial al persoanelor private de libertate,precum și creșterea șanselor de reintegrare socială după ispășirea pedepsei și punerea în libertate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite