Demolare istorică la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imobilul situat la intersecţia străzilor Gheorghe Gr. Cantacuzino cu Vlad Ţepeş, aflat într-o stare avansată de degradare, este demolat de ADPP Ploieşti.

Operaţiunea se realizează în baza unui contract de prestări servicii prin care proprietarul clădirii, stabilit în SUA, s-a obligat să achite 40.000 de lei pentru aceste lucrări. "S-a purtat o corespondenţă pe mail, destul de îndelungată, cu proprietarul, i s-a trimis un deviz cu valoarea serviciilor de demolare şi, când a fost de acord cu suma, am procedat la demolare. Proprietarul a achitat deocamdată un avans de 30% din valoarea serviciilor prestate, urmând să achite restul la final", ne-a declarat Adela Frăţilă, purtător de cuvânt al ADPP Ploieşti.

Fără explozie

Clădirea de la numărul 35 de pe Cantacuzino, afectată de timp şi cutremure, reprezenta un adevărat pericol public pentru trecători. În luna februarie a acestui an, bucăţi mari din clădire s-au desprins şi au căzut pe stradă, fapt ce a impus împrejmuirea zonei.

Demolarea, care va dupa aproximativ o săptămână, se realizează prin distrugerea stâlpilor de susţinere a pereţilor pentru că nu a fost nevoie de folosirea explozibilului, fiind o clădirea destul de erodată de vreme.

În toată această perioadă, pietonii au restricţii de circulaţie în zonă şi, dacă este nevoie, traficul este deviat pe străzile adiacente, fiind vorba despre o zonă intens circulată. După demolare, locul va fi curăţat de moloz, apoi urmează nivelarea.

În Ploieşti mai există alte 26 de clădiri aflate în diferite stadii de degradare. Procedura de demolare este una destul de anevoioasă întrucât necesită o multitudine de acte.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite