Ploieşti: Degustări de vin pentru turişti la Crama Urlăţeanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Degustări de vin pentru turişti la Crama Urlăţeanu
Ploieşti: Degustări de vin pentru turişti la Crama Urlăţeanu

O vizită la Crama Urlăţeanu situată în afara oraşului Urlaţi poate fi o experienţă inedită şi deosebit de plăcută pentru prahoveni, la sfârşit de săptămână şi nu numai, în această locaţie având posibilitatea să facă degustări de vinuri.

Situat la doar 18 kilometri de Ploieşti, Conacul Urlăţeanu a fost construit în anul 1922 şi clădirea acestuia, împreună cu pivniţele, au fost preluate şi restaurate în 1999.

„Am dorit să exploatăm în totalitate farmecul aurului lichid. Li se oferă turiştilor posibilitatea inedită de a vizita o cramă funcţională, din dorinţa de a veni în întâmpinarea celor care vor să regăsească atmosfera autentică a unei vechi case boiereşti, care impresionează atât prin arhitectura proprie, cât şi prin frumuseţea domeniului pe care este situat“, a declarat Diana Binder, coordonator evenimente în cadrul societăţii Cramele Halewood, care întreţine locaţia respectivă.

Persoane care au urmat cursuri de somelieri învaţă oaspeţii să facă degustări, având la dispoziţie cinci sortimente de vin îmbuteliat, alb şi roşu, şi un sortiment de vin roşu direct din baric. Acesta provine din strugurii autohtoni ai podgoriei Dealu Mare.

De altfel, se pot vizita pivniţele, unde este prezentată metoda de învechire a vinurilor în baricuri din stejar românesc, francez şi canadian.

„La  Crama Urlăţeanu, drumeţul pătrunde într-o lume plină de tradiţie în care povestea vinului se împleteşte cu gustul bucatelor, bucurând sufletul şi desfătând simţurile. În afara turiştilor vin şi oameni de afaceri care îşi invită partenerii într-un cadru retras, în afara oraşului“, spune Diana Binder.

Un pont pentru cei ce doresc să deprindă tainele degustării: pentru servirea mesei este necesară o rezervare prealabilă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite