Ploieşti: Decontarea transportului, o problemă pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restanţele încep din luna septembrie a anului trecut şi se ridică la peste un milion de lei.

Primăria Ploieşti a primit, în cursul săptămânii trecute, mai multe adrese de la unităţile de învăţământ din Ploieşti, prin care era atenţionată că în unele şcoli transportul elevilor cu domiciliul în mediul rural nu a fost decontat încă din luna septembrie 2008.

„Sâptămâna trecută a fost un debate şi am fost interogat cu privire la o anumită sumă de bani care nu a fost dată de către Ministerul Educaţiei, sau nu s-au plătit nişte abonamente. De atunci am făcut invitaţia să ne vedem cu elevii respectivi şi am descoperit că este o problemă mult mai mare. Atunci am solicitat şcolilor să-mi trimită acest raport financiar. Se pare că este vorba de peste 200 de elevi, din câte ştiu eu”, a declarat primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici.

Apel la ministru
În urma verificărilor a reieşit faptul că suma restantă în decontarea transportului categoriei de elevi menţionată mai sus este de 1.486.408 lei. În consecinţă, municipalitatea a trimis o adresă prin care îi solicită ministrului Ecaterina Andronescu alocarea urgentă a banilor, astfel încât elevii să primească decontul până la terminarea anului şcolar.

„Automat mi se pare normal să atenţionez şi eu Ministerul Educaţiei pe această temă. Am trimis această adresă pentru a vedea cum putem să rezolvăm problema”, a declarat primarul Volosevici.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite