Decizie. Admiterea la Universitatea Petrol –Gaze din Ploieşti se va face tot pe bază de dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Ulmanu, rector UPG Ploiesti (foto arhiva)
Vlad Ulmanu, rector UPG Ploiesti (foto arhiva)

Deşi în urmă cu două săptămâni, reprezentanţii Universităţii Petrol-Gaze, din Ploieşti, anunţau că, de anul acesta, elevii vor putea intra la facultate doar pe bază de examen, acum, aceştia s-au răzgândit.

„Admiterea la universitate se va face, ca şi anul trecut, adică se va păstra concursul de dosare, unde se va ţine cont, pentru media finală, de nota de la bacalaureat, media notelor din liceu şi a mediilor anuale obţinute la una dintre materiile de bază ale profilului ales", ne-a declarat Vlad Ulmanu, rectorul universităţii.

După mai multe consultări cu alte universităţi şi cu membrii Senatului UPG, rectorul a ajuns la concluzia că decizia unei schimbări a metodologiei de examen ar fi trebuit anunţată cu cel puţin şase luni, înainte de concurs. Anul acesta, universitatea oferă elevilor 918 locuri la cele cinci facultăţi: Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică, Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor, Facultatea de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie, Facultatea de Litere şi Ştiinţe şi Facultatea de Ştiinţe Economice.

Cel mai probabil, examenul scris de admitere va fi introdus de anul viitor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite