De marţi, 15 noiembrie, intrăm în Postul Crăciunului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai sigure produse de post sunt legumele si fructele
Cele mai sigure produse de post sunt legumele si fructele

Pentru creştini ortodocşi, postul Crăciunului începe marţi, 15 noiembrie, şi durează 40 de zile.Ca importanţă este al doilea după postul Paştelui. Cea mai aspră zi de postire este 24 decembrie, ajunul Naşterii Mântuitorului.

„Postul Crăciunului este o perioadă de pregătire în vederea sărbătoririi Naşterii Mântuitorului. Înainte de începerea postului se schimbă toată vesela din bucătărie, iar meniul trebuie să fie unul fără carne, lactate, ouă şi băuturi alcoolice. În primul weekend din post nu se face dezlegare la peşte, în rest până pe 20 decembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică, se poate mânca peşte, acesta fiind simbolul tradiţional al lui Hristos. Pe 20 Decembrie se intră în post aspru, adevărat. Aceste zile nu înseamnă doar un altfel de meniu ci şi o altă stare de spirit", a precizat preot dr. Claudiu Băzăvan, de la Biserica Eroilor Tineri "Înălţarea Domnului", din Ploieşti.

Carnea poate fi înlocuită cu produse din soia, din care pot fi preparate şniţele, chiftele şi sarmale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite