De câteva zile, ţântarii au devenit spaima ploieştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O suspiciune de infectare cu virusul West Nile din Prahova a fost infirmată. Anul trecut, însă, un prahovean care şi-a petrecut concediul în Delta Dunării, a fost infectat.

Doi morţi şi şapte cazuri la nivel naţional de infectare cu virusul West Nile, transmis de ţânţari, au fost motive suficiente de îngrijorare pentru ploieşteni. Cu atât mai mult cu cât unii dintre ei şi-au petrecut vara în Bulgaria, Grecia sau Delta Dunării, zone pentru care Ministerul Sănătăţii a emis atenţionări speciale.

Chiar zilele trecute, Institutul Cantacuzino a infirmat infectarea cu West Nile a unui prahovean care prezenta meningită cu lichid. „De la începutul anului, au fost semnalate în judeţ doar patru cazuri de meningită. Doar pentru ultimul, de luan trecută, au fost recoltate probe, deoarece era o persoană venită din Grecia, dar rezultatele au fost negative", ne-a spus Dan Decebal, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

La nivelul judeţului, Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti este singura unitate medicală unde cei care suspectează că au fost infectaţi se pot prezenta pentru consultaţii şi analize. „Au venit câteva zeci de persoane, dar au fost alarme false. Oamenii trebuie să ştie că, de cele mai multe ori, boala este asimptomatică, dar febra puternică, fotofobia sau durerile musculare, însoţite de muşcături de ţânţari pot semnala existenţa ei", ne-a spus şi Florentin Georgescu, directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite