De Paşte, sute de prahoveni au solicitat intervenţia medicilor de la Serviciul de Ambulanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele libere de Paşte nu au fost la fel de liniştite pentru medicii şi asistenţii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova. Aceştia au fost solicitaţi, în medie, de câte 300 de ori pe zi, de către prahovenii care nu au respectat indicaţiile privind cumpătarea în hrană, băutură şi grija pentru bolile de care suferă.

Au fost zile de muncă la foc continuu, iar solicitările au depăşit cu 20% cazurile dintr-o zi obişnuită. Din păcate, au fost mai multe apeluri şi faţă de anul trecut, în perioada Paştelui", ne-a spus Daniel Nicolae, directorul SJAP Prahova.

Pe primul loc au fost intervenţiile în cazul afecţiunilor digestive, provocate de consumul în exces de alimente, urmate de bolile cardio-vasculare, cauzate atât de faptul că prahovenii nu şi-au mai luat la timp medicamentele, cât şi de consumul de preparate bogate în grăsimi. Pe un loc trei au fost cazurile de alcoolism.

Din nefericire, şi patru copii, doi băieţi şi două fete, cu vârste între 14 şi 15 ani, au ajuns la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, intoxicaţi cu alcool.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite