500 de asociaţii de proprietari din Ploieşti au datorii de 1,2 milioane de lei la furnizorul de energie termică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se anunţă iarnă grea la Ploieşti! Nu mai puţin de 500 de asociaţii de proprietari, din cele peste 1600 existente în municipiu, intră în sezonul rece cu datorii de 1,2 milioane de lei la apă caldă şi energie termică.

La această situaţie s-a ajuns din cauza unor persoane care nu şi-au achitat la timp facturile la utilităţi ori din pricina unor administratori de bloc care au fugit cu banii încasaţi de la locatari. Prin urmare, un număr de 530 de apartamente, care fac parte din 15 asociaţii de proprietari, vor rămâne fără căldură în lunile de iarnă. Comparativ cu anul trecut, vorbim despre o creştere a debitelor către operatorul de termoficare de peste 20%.

Reprezentanţii Dalkia Prahova susţin că au încercat să eşaloneze datoriile asociaţiilor de proprietari şi au încheiat angajamente de plată în acest sens, dar că acestea nu au fost respectate în totalitate.

Pe primul loc în topul cartierelor unde se înregistrează cele mai mari datorii la întreţinere se situează zona Vest (cu restanţe de peste jumătate de miliard de lei), pe locul doi-Malu Roşu şi pe trei se află zona Nord.

Cazul cel mai grav este al Asociaţiei de Proprietari PT8 din cartierul Malu Roşu, cu 28 de scări de bloc. Aici facturile restante pentru energia termică şi apă caldă sunt de 53 de milioane de lei, sumă la care de adaugă  penalităţi. Sunt bani mulţi de recuperat, şi asta din cauza unui administrator de bloc care se pare că şi-a însuşit banii locatarilor, apoi a murit. Cu datorii mari, şi acum vorbim de rău-platnici, sunt şi blocul nr 21 de pe Strada Romaniţei, din Nord, şi numărul 1 PT 10 din Vest. Mai avem blocul numărul 2 de pe Strada Frăţiei",a precizat Aura Scordaliu, contabil şef la Uniunea Asociaţiilor de Proprietari din Ploieşti.

Am stat luni întregi fără apă caldă. Încălzeam apă la aragaz ca să pot spăla copilul. A fost groaznic. A trebuit să acoperim gaura pe care a lăsat-o în urmă administratorul hoţ de care am avut parte. Dar sunt oameni amărâţi care nu au de unde să dea", s-a plâns Elena Florea, de 30 de ani, locatară a blocului 46, de pe Strada Troienelor.

400 de dosare în instanţă

Juriştii Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Ploieşti i-au dat în judecată pe proprietarii care înregistrează datorii mari la întreţinere. Astfel din luna iunie a acestui an şi până în prezent, au fost trimise în instanţă peste 400 de dosare. Cea mai mare restanţă a unui ploieştean la plata întreţinerii este de 15.000 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite