Daniela Mache aduce bronzul verii pe chipurile ploieştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începuturi, cosmetica a fost pentru Daniela o pasiune care s-a transformat, în timp, într-o meserie pe care o practică cu multă plăcere.

Ca orice adolescentă preocupată de aspectul său, dar cu puţini bani în buzunar, Daniela Mache îşi făcea singură ritualurile de înfrumuseţate. Dexteritatea şi înclinaţia pentru acest domeniu au facut ca, în curând, Daniela să devină „cosmeticiana" tuturor prietenelor sale. „Eu le epilam, le pensam, le dădeam tot felul de sfaturi care îmi veneau natural, fără să fi avut studii în domeniu. Probabil este un fel de talent, atunci nu mi-am dat seama", spune Daniela cu modestie.

Recunoaşte deschis că cel care a ajutat-o să-şi aleagă drumul în viaţă a fost iubitul său, un cunoscut stilist din Ploieşti. „Poate că nu aş fi avut curajul să perseverez, dar când ai alături un om atât de minunat nu ai cum să nu reuşeşti", spune cosmeticiana.

Aşa se face că studiile de drept au fost abandonate în favoarea saloanelor de înfrumuseţare, iar alegerea este una inspirată. Iarna, unul dintre cele mai cerute servicii este cel de bronzare organică, iar Daniela reuşeşte să aducă pe chipurile clienţilor nostalgici arămiul pielii din mijlocul verii. „Bronzarea organică a pătruns de puţin timp în saloanele din România, de aproximativ doi ani, iar eu, ca şi cosmeticiană, sunt total de acord cu această metodă de înfrumuseţare care nu are nici un efect advers", explică Daniela.

Şi copiii vin la bronzat

Prin salonul de bronzare au trecut copii, femei însărcinate şi doamne şi domnişoare de toate vârstele. „Bronzul organic nu are contraindicaţii şi nu are efecte de deshidratare asupra pielii ori potenţiale efecte cancerigene, cum este cazul bronzului la solar. O soluţie specială este pulverizată pe corp şi faţă, cu ajutorul unui pistol special. Durează aproximativ 10 zile, după care se curăţă treptat, de aceea este indicat mai mult pentru evenimente deosebite, iar foarte mulţi îl aleg pentru a se pregăti pentru bronzul de la mare", spune cosmeticiana.

Pentru ca bronzul organic să reziste pe piele cât mai mult, Daniela Mache ne-a explicat şi câteva reguli importante: „Înainte de a fi aplicată soluţia de brozat, pielea trebuie să fie foarte bine exfoliată. Totodată, persoana nu trebuie să facă băi fierbinţi timp de 48 de ore, să nu îşi frece pielea prea tare cu prosopul şi apoi să o hidrateze foarte bine".

Unul din secretele sale personale în meserie este comunicarea foarte bună cu clienţii pe care îi consiliază în alegerea celor mai bune tratamente şi metode de înfrumuseţare care li se potrivesc. În opinia ei, fiecare persoană este unică, şi, de aceea, şi ceea ce i se potriveşte ar trebui să-i potenţeze foarte bine stilul personal de îngrijire.

Este un dezavantaj faptul că lucrezi în acelaşi loc cu iubitul tău?

D.M: Foarte mulţi prieteni mă întreabă dacă nu ne plicitisim pentru că stăm şi toată ziua împreună, dar sunt perioade în care nu ne vedem deloc şi nici măcar nu avem timp să vorbim. Tot seara rămâne timpul în care ne tragem sufletul şi povestim lucrurile care s-au întâmplat peste zi.

Cum reacţionează ploieştenii la bronzarea organică?

D.M: Deşi au fost reticenţi la început, am observat că de aproximativ un an au început să înţeleagă foarte clar avantajele acestui tip de bronz şi faptul că îşi riscă sănătatea prin expunerea pe termen lung la solar.

Ce-i place

Îi place foarte mult să-şi petreacă timpul liber cu iubitul şi să călătorească împreună atunci când au timp. Concediile lor sunt atipice pentru că au foarte mult de lucru în perioada sărbătorilor şi sunt extrem de obosiţi.

Ce nu-i place

„Sunt o persoană tolerantă, nu mă deranjează foarte multe lucruri, însă unul dintre ele este minciuna. Cred că nu pot accepta să fiu minţită", spune Daniela Mache.

Profil

Născută. 19 august 1981, Ploieşti

Familie. Necăsătorită.

Studii. Facultatea de Drept, Bucureşti

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite