Daniela Duţu înfrumuseţează vieţile ploieştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalizează tricouri, baloane şi căni, şi, mai ales, realizează cu mult talent invitaţii pentru nunţi şi botezuri.

În timp ce unii ploieşteni caută să-şi închidă afacerile, din cauza lipsei de clienţi, Daniela Duţu a riscat şi, în plină criză, şi-a deschis o mică firmă de birotică şi papetărie, în centrul Ploieştiului.

„Ani buni am lucrat la stat şi apoi, la patron. Am absolvit Liceul Industrial, de unde am fost repartizată să lucrez la Uzina „1 Mai", ca lucrător prin aşchiere. Eram plătită în funcţie de cât produceam. Era bine în acele vremuri, de dinainte de Revoluţie, aveai siguranţa locului de muncă. Pe atunci, curgeau comenzile din ţările din fosta Uniune Sovietică. După 1989, totul s-a schimbat. Am lucrat la mai multe firme din domeniul publicitar, unde mi-am făcut ucenicia", povesteşte Daniela.

Afacere de familie

În toamna anului trecut, ploieşteanca de 40 de ani a luat hotărârea să dea drumul la propria afacere. „Am o soră geamănă. Ea mi-a spus că a venit timpul să muncim pentru noi. Am căutat un loc în centrul Ploieştiului, unde nu mai există firme din domeniul de activitate la care ne gândeam noi şi am dat drumul la treabă. Facem tot ce se poate, de la xerox, ştampile, cărţi de vizită, lucrări de diplomă, personalizări de obiecte textile şi plastice, până la invitaţii pentru evenimente speciale din viaţa oamenilor, nunţi, botezuri, aniversări", spune ploieşteanca.

Daniela crede că reuşita oricărei afaceri stă în modul în care te adresezi clientului. „Trebuie să cunoşti şi un pic de psihologie. Cei care calcă pragul societăţii mele sunt întâmpinaţi cu braţele deschise. Încerc să le ofer produse la cel mai atractiv preţ. De exemplu, pentru xerox, elevii, studenţii şi pensionarii au preţuri speciale, de zece bani pe pagină. Facem reduceri şi în funcţie de numărul de pagini xeroxate. Oferim servicii şi pentru firme, ca de exemplu personalizarea de obiecte promoţionale precum pixuri, brelocuri, agende şi calendare", explică Daniela Duţu.

Are cadouri pentru cei dragi

Aceasta pune la dispoziţia clienţilor care vor să ofere cadouri celor dragi tot felul de obiecte personalizate, printre care, cele mai căutate sunt cănile, tricourile, ramele şi albume foto pe care sunt imprimate chipurile celor dragi şi mesaje dedicate lor. „Înfrumuseţăm viaţa clienţilor. Nu suntem disperaţi după bani. Deocamdată, testăm piaţa pentru a vedea ce se cere. Criza asta nu ne sperie, ba, din contră, ne ambiţionează", suţine Daniela.

Întrebări şi răspunsuri

Oricine poate solicita confecţionarea de ştampile?

Nu, există nişte reguli. Dacă cineva vrea o ştampilă rotundă pentru firmă, atunci este obligatoriu să aducă certificatul de înmatriculare al societăţii. Dacă vrea, însă, o ştampilă pentru facturier, pe care să apară numele clientului, seria şi numărul de buletin şi CNP-ul, atunci nu sunt necesare alte documente.

Ce planuri de viitor aveţi?

Îmi plac foarte mult călătoriile. Deja am văzut destule locuri din Europa. Am fost în Ungaria, Austria, Grecia,Cehia şi în Germania. Acum, mi-aş dori foarte mult să ajung în Israel, într-un pelerinaj la locurile sfinte, şi în China, să văd Marele Zid Chinezesc. Îmi place turismul cultural.

Ce-i place

Daniela este la curent cu tot ce se întâmplă în ţară şi în lume. Umăreşte cu interes principalele jurnale de ştiri ale zilei. Îi place să asculte muzică grecească.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac oamenii lipsiţi de sinceritate, răutăcioşi, şi nici cei care nu au alt scop în viaţă decât lupta pentru avere şi bani", spune Daniela Duţu.

Profil

Născută: 1 mai 1970, Ploieşti

Studii: Liceul Industrial „1 Mai"

Familie: Căsătorită

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite