DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti este cel mai performant din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), respectiv Serviciul Teritorial (ST) Ploieşti, a fost cotat la nivel naţional, pe primul loc în cursul anului 2010, din 15 servicii teritoriale, informează Ziarul Valea Prahovei.

Şi asta datorită rezultatelor remarcabile obţinute în combaterea infracţiunilor de macrocriminalitate economico-financiară, droguri, trafic de persoane, criminalitate informatică şi alte infracţiuni date în competenţă. DIICOT - ST Ploieşti, împreună cu Birourile Teritoriale arondate, din Buzău şi Dâmboviţa, au soluţionat 443 cauze, dintre care 79 prin rechizitoriu, fiind trimişi în judecată 337 de inculpaţi, din care 144 în stare de arest preventiv, reprezentând 43% inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest. Potrivit Ziarul Valea Prahovei, din totalul de 337 inculpaţi, 208 fac parte din cauzele de la ST- Ploieşti, din care 86 în stare de arest preventiv.

Şeful DIICOT - ST Ploieşti, Ionuţ Botnaru, are doar 37 de ani, fiind cel mai tânăr procuror din ţară, numit la conducerea unei astfel de structuri. Acesta justifică performanţele obţinute de serviciul pe care îl conduce de mai puţin de doi ani, prin colaborarea foarte bună cu toate instituţiile cu care conlucrează pentru identificarea şi tragerea la răspundere a infractorilor, respectiv, Biroul de Combatere a Crimei Organizate Ploieşti (BCCO), Serviciul Român de Informaţii (SRI), Gruparea Mobilă de Intervenţie a Jandarmeriei (GMIJ) „Matei Basarab" Ploieşti, instanţele de judecată, celelalte unităţi de parchet de pe raza de competenţă a ST.

„Avem o colaborare foarte bună cu poliţiştii din cadrul BCCO, care sunt foarte bine pregătiţi, în care avem mare încredere, lucru ce contează foarte mult, pentru că atunci când lucrăm o cauză, mai ales când sunt implicate anumite nume, în special din lumea interlopă, trebuie să ai grijă şi cu cine lucrezi(...)La DIICOT eşti implicat încă din faza de informaţie, construieşti dosarul împreună cu poliţistul, nefiind ca la celelalte parchete, unde poliţistul construieşte dosarul iar procurorul doar supraveghează sau coordonează" a declarat Ionuţ Botnaru, pentru Ziarul Valea Prahovei, evidenţiind statutul special al serviciului pe care îl conduce.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite