Curtea de Apel Ploieşti: Danezu, pericol concret pentru ordinea publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia dată la sfârşitul săptămânii trecute de respingere a recursului formulat în cazul lui George Daniel Uţă, zis Danezu, de cercetare în stare de libertate, a fost motivată ieri de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti.

Conform motivării instanţei de judecată, "există probe din care rezultă că lăsarea în libertate a inculpatului ar reprezenta pericol concret pentru ordinea publică". Pericolul este reprezentat de împrejurările, locul în care s-a comis fapta, intensitatea loviturii şi datele privitoare la inculpat care a mai fost cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni de violenţă.

Lovirea victimei a avut loc pe la spate pentru a o lua prin surprindere şi a o pune în imposibilitate de a se apăra, iar acţiunea s-a petrecut într-un loc public, în prezenţa mai multor persoane. Şi sustragerea de la urmărire a lui Daniel Uţă, imediat după comiterea faptei, aşa cum reiese din declaraţiile mai multor martori, a contribuit la respingerea recursului. Danezu a fost arestat pe 6 septembrie pentru 29 de zile după ce a lovit un poliţist într-un bar din Târgovişte, victima aflându-se acum în comă la spital. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite