Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă, la Bușteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Stelian Păvălache
Foto Stelian Păvălache

Cățărători de performanță din întreaga lume vor putea fi admirați, în perioada 9-11 februarie, la Bușteni, unde se desfășoară etapa românească a Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheață.

Competiția se va desfășura la baza pârtiei Kalinderu, pe o structură artificială complexă, construită în 2010. Este, totodată, una dintre cele mai spectaculoase faze ale concursului. „Competitorii trebuie să escaladeze structuri artificiale înalte de 25 de metri, acoperite cu gheață menținută cu un sistem special de refrigerare proiectat și construit în Canada", ne-a spus Camelia Manea, coordonatorul media al evenimentului.

Pentru turiștii veniți să se distreze în Fun Park-ul din Bușteni sau să schieze pe pârtia Kalinderu, intrarea în apropierea spațiului unde se desfășoară concursul este liberă. În plus, îi așteaptă multe alte surprize, precum spectacole și concerte în aer liber. Competiția se va trasmite în direct, și pe internet, pentru a putea fi vizualizată în întreaga lume.

Zilele Bușteniului

În etapa din România vor participă 70 de sportivi din 22 de ţări. Celelalte etape s-au desfășurat în Coreea (14-15 ianuarie), Elveția (20-21 ianuarie) și Franța (2-4 februarie), urmând și o ultimă etapă, în Rusia, în perioada 8-10 martie.

Evenimentul este unic în România și este organizat de Clubul Alpin Român, în colaborare cu autoritățile locale, Uniunea Internațională a Asociațiilor de Alpinism și Federația Română de Alpinism și Escaladă. În paralel, în stațiune se sărbătoresc și „Zilele Oraşului Buşteni", astfel că turiștii pot fi spectatori active și alte două competiții locale: Cupa Buştenarului la Schi Alpin și Cupa Oraşului Buşteni la Fotbal.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite