Cum va arăta Ploieştiul în 2012. Administrațiile locale și județene au proiecte îndrăznețe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modernizarea străzilor din Ploieşti va continua anul acesta, la fel şi programul de reabilitare termică a blocurilor, iar calea de rulare a tramvaiului 101 va intra în reparaţii generale.

Primăria Ploieşti are pentru anul acesta un plan de investiţii în valoare de 75 de milioane de euro, dublu faţă de 2011. Banii vor fi folosiţi, în mare măsură, pentru  modernizarea infrastructurii stradale şi reabilitările termice ale blocurilor. Reprezentanţii municipalităţii au semnat deja contractul pentru realizarea Parcului Municipal Vest.

Primăria are în vedere şi modernizarea căii de rulare a linie de tramvai 101, lucrare care va costa 25 de milioane de euro. Lucrările urmează să se desfăşoare, în două etape, pe o distanţă de 9,17 kilometri. Pe lângă reabilitarea şinelor, proiectele prevăd şi înlocuirea componentelor vechi din sistemul de alimentare cu energie electrică. „Prioritate pentru 2012 sunt  lucrările pe Polul de dezvoltare, cele pentru infrastructura stradală, incluzând aici şi reţelele subterane, şi reabilitarea blocurilor", a declarat Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului. Un alt proiect major, care deja a primit aprobarea consilierilor locali, vizează modernizarea Hipodromului Ploieşti, investiţie estimată la 44 de milioane de euro.

Centură ocolitoare şi sens giratoriu suspendat

Până la sfârşitul acestui an prahovenii se vor lăuda cu cea mai modernă arteră de circulaţie din ţară. Proiectul aflat deja în desfăşurare are o valoare de peste 43 de milioane de lei, majoritatea banilor provenind de la Uniunea Europeană. Lucrarea constă în  realizarea unei centuri ocolitoare  - DJ 236 -, pe raza comunelor Blejoi şi Păuleşti, care va lega DN 1 de DN 1B, prin spatele hipermarketului Metro.

image

Totodată va fi construit un pasaj rutier unic în România, cu sens giratoriu suspendat, la intersecţia dintre DN 1A şi DJ102 Ploieşti şi Păuleşti, lucrare evaluată la suma de 90 de milioane de lei. „Prin realizarea celor două obiective vom reuşi să decongestionăm circulaţia rutieră din zona de nord a Ploieştiului, prin separarea traficului de tranzit de cel comercial, cel al zonei de producţie şi servicii de cel periurban şi vom reduce şi riscul apariţiei accidentelor. Poate cel mai important va fi pasajul rutier cu sens giratoriu suspendat în acel punct negru de la ieşirea din Ploieşti spre Păuleşti, acolo unde se întâmplă foarte multe accidente" a explicat Rodica Paraschiv, şefa  Direcţiei Reţea Drumuri şi Clădiri din cadrul Consiliului Judeţean Prahova.

Reţea de gaze şi centre de afaceri

Un proiect important aflat deja în derulare, de la finele anului trecut, este realizarea unei reţele de distribuţie a gazelor naturale în localităţile Şirna, Tinosu, Poienarii Burchii şi Gorgota, în zona de sud a judeţului. Lungimea totală a reţelei de distribuţie  din cele patru comune este de 31.255 metri liniari, iar debitul de gaze este de 10.000 metri cubi şi o presiune de 2,0 bari. De investiţia în valoare de peste 2 milioane de lei vor beneficia 25 000 de locuitori precum şi o serie de obiective sociale, printre care şcoli, grădiniţe, primării, cămine culturale, biserici, dispensare şi societăţi comerciale. "Ne-am gândit şi la mediul de afaceri. Avem de gând să realizăm un centru de afaceri multifuncţional "Lumina Verde", în Parcul Industrial situat l ieşirea din Ploieşti, pe DN72. Va fi o clădire modernă, realizată prin fonduri europene în mare parte, unde firmele vor putea închiria spaţii pentru a-şi promova produsele şi le vor putea expune" a precizat Silvia Constantinescu, director executiv adjunct al Direcţiei Absorbţie Fonduri Europene, din cadrul CJ Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite