Cum se strâng semnături, în Ploieşti, pentru legea câinilor comunitari: „Maidanezilor li se vor face injecţii letale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Alex Policală
Foto: Alex Policală

Iubitorii de animale din Ploieşti contestă campania de strângere de semnături în teritoriu pentru modificarea legii privind protecţia animalelor, care prevede inclusiv eutanasierea câinilor fără stăpân, informează observatorulph.ro.

Mihaela Teodoriu, reprezentantul unui ONG, a detaliat într-o scrisoare deschisă în ce constă campania de strângere de semnături pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari, care are loc, în aceste zile, în Ploieşti: „Această campanie a PDL pentru adunarea de semnături ale cetăţenilor este o mare mistificare. Populaţia neinformată semnează pentru că li se spune să fie de acord cu sterilizarea şi strangerea în adăpost. Au pliante în care se scrie orice însă nu că legea 155 modificată înseamnă eutanasierea câinilor după 3 zile de cazare în adăpost. Au semnat chiar şi membrii asociaţiei noastre, cei la care nu am ajuns cu telefonul. Se merge cu tabelele în piaţă şi oamenii sunt abordaţi insistent. La instituţii, directorii au trimis tabele pentru a se aduna semnături, în special la unităţile sanitare. Se ştie că legea de protecţia animalelor va fi votată, doar au majoritatea, astfel că îşi pregătesc semnăturile pentru perioada de după, cand ar trebui să ceară părerea cetăţenilor. Ei vor avea deja multe semnături luate prin minciună şi intimidare. Mihaela Teodoru, iubitor de animale".

„Vreau să vă spun că s-au făcut mari presiuni, la noi, în cartierul Vest al Ploieştiului, pentru a completa în tabelele unora care spuneau că sunt de la PDL. Ne-au spus că dacă ne dăm acordul, adică o semnătură şi o serie de buletin, maidanezilor li se vor face injecţiile letale şi că vom scăpa de ei. După ce au văzut că m-am schimbat la faţă, pentru că sunt o iubitoare de animale, au dat-o la întors şi mi-au zis că vor fie eutanasiaţi doar cei bolnavi. Oamenii aceia nu au pus deloc problema strângerii lor de pe străzi şi sterilizării. Nu este corect cum se procedează", ne-a spus Mirela Ionescu, o ploieşteancă de 49 de ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite