Cum se cheltuiesc banii publici în Prahova. Primăriile plătesc case de avocatură, separat de jurişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edilii din Buşteni susţin că juriştii lor nu pot face faţă avalanşei de procese
Edilii din Buşteni susţin că juriştii lor nu pot face faţă avalanşei de procese

Edilii spun că nu îşi permit să angajeze oameni buni, din cauza salariilor foarte mici şi sunt nevoiţi să apeleze la avocaţi din afară pentru a nu pierde procesele.

Mai multe primării şi instituţii publice din judeţul Prahova au fost nominalizate într-un raport al Curţii de Conturi privind cheltuielile acestora cu plata cabinetelor de avocatură, deşi aveau propriile structuri cu profil juridic.

Curtea de Conturi consideră că angajarea serviciilor juridice externe reprezintă o cheltuială ineficientă a banului public. Instituţiile exemplificate în raport sunt: primăriile Câmpina, Buşteni şi Sinaia, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, S.C. Termoelectrica S.A. Ploieşti, Uzina Mecanică Plopeni S.A., R.A.P.P.S. Sinaia, S.C. Conpet S.A., Ploieşti, S.C. Parc Industrial Plopeni S.A.

„Am încheiat un contract cu o casă de avocatură, pentru că la Primărie nu am decât un singur jurist care nu poate face faţă celor 40-100 de procese, pe care le avem anual. În plus, nu ne permitem pierderea unor procese importante, pentru că la Primărie un jurist este plătit cu 1.000-1.100 de lei şi nu se înghesuie nimeni să vină", ne-a declarat primarul din Buşteni, Emanoil Savin.

Edilul din Sinaia, Vlad Oprea, consideră că juriştii instituţiei nu au suficientă experienţă şi nu dispun nici de timpul fizic necesar pentru a pregăti apărările şi a reprezenta Primăria în faţa instanţelor. „Sunt multe procese în care sumele achitate avocaţilor sunt foarte mici în comparaţie cu banii câştigaţi în urma soluţionării favorabile a dosarelor", a mai precizat primarul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite