Criză de studenți. O treime din locurile de la UPG Ploiești sunt neocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxa de școlarizare va fi de 2.900 de lei, începând din toamnă
Taxa de școlarizare va fi de 2.900 de lei, începând din toamnă

Peste 800 dintre cele aproximativ 2.400 de locuri scoase la concurs de universitatea din Ploiești sunt în continuare neocupate, după încheierea primei etape de admitere.

La UPG Ploieşti sunt disponibile anul acesta la cele cinci facultăţi (Inginerie Mecanică şi Electrică, Ingineria Petrolului şi Gazelor, Tehnologia Petrolului şi Petrochimie, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Litere şi Ştiinţe) aproape 2.400 de locuri, dintre care 1.488 cu taxă, 856 la buget şi alte 55 destinate minorităţilor.

Doar la una dintre cele cinci facultăţi, respectiv la Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor, locurile au fost ocupate integral, la celelalte patru au rămas locuri libere atât cu taxă, cât şi 50 fără taxă, peste 800 în total.

S-au afișat rezultatele la UPG Ploiești! Vezi AICI dacă ai intrat la facultate!

Conform datelor furnizate de UPG, numărul locurilor libere ar putea să crească în următoarea perioadă, în condiţiile în care unii studenţi care au fost admişi la mai multe facultăţi ar putea opta pentru o singură specializare sau chiar pentru alte unităţi de învăţământ superior.

Până la sesiunea din toamnã, listele vor fi actualizate permanent.

Înscrierile pentru a doua sesiune de admitere la UPG Ploieşti se fac în perioada 5- 9 septembrie, admiterea făcându-se tot pe baza mediei de la bacalaureat.

Taxa de înscriere este de 100 de lei pentru toate domeniile și formele de învățământ din cadrul universității.

Începând cu al doilea domeniu, taxa de înscriere este de 80 de lei/domeniu.

Din toamnă, studenții de la UPG Ploieşti vor plăti o taxă de școlarizare mărită de la 2.200 la 2.900 de lei, plătibilă în patru rate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite