Ploieşti: Criza creşte costurile la grădiniţe. Părinţii vor plăti cu până la 20% mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De anul acesta, să dai copilul la grădiniţă devine un lux pentru majoritatea părinţilor, mai ales în cazul celor cărora le-au fost reduse salariile, se află în şomaj, sau au mai mulţi copii preşcolari.

Pentru o lună petrecută la grădiniţele de stat, în special la cele cu program prelungit, părinţii vor trebui să scoată din buzunare cu până la 20% mai mulţi bani ca până acum, în principal din cauza scumpirii alimentelor.

La Grădiniţa numărul 28, situată pe strada Mărăşeşti din Ploieşti se fac calcule cu privire la noile taxe care vor intra în vigoare de la 13 septembrie. Aici învaţă opt grupe de preşcolari, formată fiecare din 35 de copii.

„Micul dejun, prânzul cu trei feluri de mâncare şi gustarea de după-amiază costau până acum doar 9 lei. Anticipăm o creştere de până la 10-11 lei, de persoană. Încă nu am făcut un calcul exact, urmează să facem aprovizionarea cu alimente şi vedem atunci cât iese. Părinţii plătesc şi pentru cursurile opţionale, dacă vor ca micuţii lor să facă limbi străine sau să ia lecţii de dans. Este mult mai convenabil decât la particulari şi condiţiile sunt mult mai bune" a precizat Ioana Enuţă, directorul Grădiniţei nr.28.

Pleacă de la particular la stat

Din cauza scumpirii taxelor la unităţile de învăţământ preşcolar, a început exodul copiilor de la grădiniţele particulare la cele de stat, acestea din urmă practicând tarife de până la 4 ori mai mici.

Aflaţi cât o să coste taxa lunară pentru un preşcolar la grădiniţele de stat,  astăzi, în cotidianul "Adevărul de Seară", ediţia de Ploieşti.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite