Cristi Mungiu filmează în Prahova un film inspirat din cazul Tanacu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Cristian Mungiu, regizul peliculei multi-laureate „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile", filmează, în mare secret, la Câmpina, un film inspirat din cazul exorcizării de la Mănăstirea Tanacu.

Pelicula a fost turnată, în mare parte, în orașul Câmpina, în apropiere de fosta tabără pentru copii de la Voila. Pentru cadre a fost folosită o mănăstire din lemn, creată special pentru acest film, în toamna anului trecut. Peisajele naturale din zonă, dar și parcurile și alte locații puse la dispoziție la Primăria Câmpina, apar, de asemenea, în acest film.

„Am încheiat în luna noiembrie un protocol prin care am pus la dispoziție un teren pe Dealul Muscelul, unde echipa de filmare a construit o bisericuță și câteva chilii. Am încercat să-i ajutăm și cu alte locații din muncipiu pentru filmări, inclusiv cu Poliția Locală pentru buna desfășurare a activității echipei. Noi ne dorim ca după încheierea peliculei să păstrăm biserica ridicată, iar aceasta să devină un punct de reper pentru orașul nostru, mai ales că ne așteptăm, din experiența anterioară a domnului Mungiu, ca filmul să fie premiat", ne-a spus Mariana Pătrașca, purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina.

Numele filmului este încă secret.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite