Ploieşti: Credincioşii s-au rugat la Sfânta Parascheva pentru sănătate şi conducători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Credincioşii s-au rugat la Sfânta Parascheva pentru sănătate şi conducători
Ploieşti: Credincioşii s-au rugat la Sfânta Parascheva pentru sănătate şi conducători

Enoriaşii pot veni până la miezul nopţii pentru a atinge şi a se închina la veşmintele care au acoperit trupul Cuvioasei Parascheva timp de şase luni.

Sute de credincioşi au venit astăzi, la Catedrala Eroilor Tineri “Înălţarea Domnului” din Ploieşti, pentru a se ruga şi a participa la slujba care a avut loc cu ocazia sărbătoririi Cuvioasei Parascheva. Catedrala, alături de Biserica “Sfânta Vineri”, sunt singurele lăcaşe de cult din Ploieşti care păstrează la loc de cinste veşmintele Sfintei.

Cu ocazia sărbătorii, veşmintele au fost scoase în mijlocul bisericilor, astfel încât credincioşii să le poată atinge şi să se roage la acestea. Aseară, la Catedrala Eroilor a avut loc Vecernia închinată Sfintei şi Miezonoptica, slujbe care s-au prelungit până la ora 1 noaptea, iar astăzi, de dimineaţă şi până la ora 12.00 s-a ţinut Sfânta Liturghie. Credincioşii pot veni la Catedrală până astăzi la miezul nopţi pentru a se ruga şi închina la veşmintele Sfintei Parascheva.

Veşmintele Sfintei au putere tămăduitoare
“Trupul Cuvioasei Parascheva de la Iaşi este îmbrăcat din şase în şase luni cu un alt rând de veşminte. În anul 2003, Catedralei i-a fost dăruit un rând de veşminte care au îmbrăcat trupul Sfintei din octombrie 2002 până la Paştele anului 2003”, ne-a spus diaconul Gabriel Băzăvan.

Acesta a mai precizat: “Se spune că veşmintele care au îmbrăcat trupul Sfintei Parascheva au şi ele o putere tămăduitoare, sfinţenia imprimându-se în acestea”. Credincioşii care au venit astăzi la biserică s-au rugat pentru sănătate, prosperitate, dar şi pentru conducătorii ţării, astfel încât “să îi lumineze Dumnezeu să nu se mai certe”.

Emilia Niţă are 71 de ani şi a fost operată de două ori de cancer. “M-a ţinut Dumnezeu 13 ani după ce m-am operat de două ori de cancer şi pentru asta am venit şi vin mereu la biserică. Să îi mulţumesc lui Dumnezeu şi să mă rog pentru sănătate. Mă rog şi pentru pace, pentru linişte sufletească şi pentru conducătorii noştri să îi lumineze Dumnezeu să facă bine şi să nu se mai certe mereu”, ne-a spus femeia.

Trupul Sfintei Parascheva se află la Iaşi
Doamna Elena spune că se roagă la Cuvioasa Parascheva pentru sănătate, nepoţi şi pentru binele casei.
Sfânta Parascheva s-a născut în secolul al XI-lea în Tracia. Aceasta simte din copilărie chemarea divină şi face pelerinaje la locurile sfinte.

Se pare că moare la vârsta de 27 de ani, iar trupul său, descoperit printr-o tainică arătare a unui călugăr este scos din adâncul pământului şi pus la loc de mare cinste. Cei care se atingeau de racla sa primeau tămăduire.din 1614 trupul Sfintei se află la Iaşi, iniţial fiind adăpostit în Biserica Sfinţii Trei Ierahi iar din 1888 în Catedrala Metropolitană.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite