Crăciunul pe rit vechi, sărbătorit pe Valea Prahovei. Turiştii vor de la Moş vacanţe în străinătate şi maşini sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de ucrainieni, ruşi şi moldoveni le-au luat  locul turiştilor români care şi-au încheiat deja sejurul de Revelion la munte.

Deşi mai sunt trei zile până la Crăciunul pe rit vechi, vecinii noştri de peste Prut au început să soseasca pe Valea Prahovei încărcaţi cu bagaje şi cu o dispoziţie de zile mari.Oameni înstăriţi, turiştii ucrainieni, ruşi şi moldoveni şi-au rezervat pentru Craciun sejururi de cinci nopţi şi şase zile, spre bucuria hotelierilor de pe Valea Prahovei care au din nou camerele pline până la refuz. Oaspeţii sosiţi la munte au aglomerat recepţiile unităţilor de cazare şi au fost întâmpinaţi cu şampanie, pâine şi sare.

„A devenit deja o tradiţie ca după încheierea Revelionului să primim turiştii din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia. Şi în acest an, peste 200 de turişti s-au cazat la hotelul nostru  şi le asigurăm cina festiva din data de 6 ianuarie, un un meniu bogat şi un variat program muzical. Am pregatit pachete atractive pentru buzunarul fiecăruia luând în considerare criza şi din aceste tari", ne-a spus Marian Schwartz, directorul Hotelului Rina, de trei stele, din Sinaia.

Crăciunul pe Valea Prahovei a devenit tradiţie

Mulţi turişti vin de ani buni în staţiunile montane pentru a petrece Crăciunul pe rit vechi. Aleg Valea Prahovei datorită ospitalităţii gazdelor şi a pârtiilor de schi. De asemenea, sunt atraşi şi de numeroasele obiective turistice pe care le pot vizita în zonă. „De cinci ani vin la Sinaia pentru petrecerea sejurului de Crăciun. Îmi plac foarte mult munţii, Peleşul, Pelişorul, mâncarea voastră şi căldura cu care ne întâmpinaţi de fiecare dată. Hotelul unde ne-am cazat este superb, dar la fel şi străzile şi parcurile din staţiune. Sunt şi puţin dezamăgit de vreme. Mă aşteptam să găsim foarte multă zăpadă, însă este foarte cald. Sper să îmi pot folosi săniuţa în câteva zile", ne-a povestit Dumitru Drulă din Republica Moldova.

Cadouri de valoare de Crăciun

Darnici de fel, mai ales în privinţa cadourilor, turiştii de peste Prut ne-au dezvăluit o parte din darurile pe care Moş Crăciun le va aduce în seara de ajun. În afară de parfumuri, bijuterii şi haine de firmă, oaspeţii vor primi şi lucruri a căror valoare ajunge la multe zerouri. „Îmi place foarte mult pe Valea Prahovei şi abia aştept să merg pe pârtie să mă dau cu schiurile. Anul trecut am fost în Predeal şi în Bran, iar acum m-am decis să stau în Sinaia. Am auzit că aici sunt multe instalaţii de transport pe cablu: telegondolă, telecabină, telescaune şi abia aştept să merg cu ele. Cu mare nerăbdare îl aştept şi pe Moş Crăciun pentru că îmi va aduce biletul pentru o excursie în Statele Unite", ne-a mai povestit unul dintre turiştii ruşi sosiţi la Sinaia pentru a petrece Sărbătorile de iarnă. 

În schimb, Igor Vrabie, preşedintele Federaţiei Automobilistice din Moldova aşteaptă un cadou cu mulţi cai putere. „I-am cerut lui Moş Crăciun o maşină sport. Sper să mi-o aducă", ne-a spus, zâmbind, pilotul.

Sejur de  150 de euro

În timp ce în hoteluri oaspeţii sunt răsfăţaţi, în bucătării se lucrează de zor. Ruşii, ucrainienii şi moldovenii preferă mancarea tradiţională românească, aşa că pe mese vor avea sărmăluţe, caltaboş, cârnaţi, şuncă şi lebăr. Sejurul de Crăciun al turiştilor care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi costă 150 de euro de persoană. În acest tarif, oaspeţii au parte de acces gratuit în parcare, piscină şi saună, de spectacol şi foc de artificii în seara de ajun, iar copiii sub şase ani beneficiază de gratuitate la cazare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite