Crăciun ecologic la Ploieşti, cu molizi la ghiveci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pomii de Crăciun la ghiveci sunt o alternativă ecologică, dar destul de scumpă
Pomii de Crăciun la ghiveci sunt o alternativă ecologică, dar destul de scumpă

Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti oferă astfel de pomi de Crăciun, la preţul de 87 de lei. Ei vor putea fi replantaţi în primăvară.

La pepiniera Nord a Serviciului de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti sunt comercializaţi molizi cu rădăcină, la preţul de aproximativ 87 lei. Pomii au o înălţime cuprinsă între 1,5 metri şi 2,5 metri, şi au fost scoase la vânzare aproape 500 de bucăţi.

Până acum, potrivit reprezentanţilor SGU Ploieşti, 30 dintre aceştia au fost deja vânduţi. Anul acesta, ploieştenii nu pot achiziţiona decât molizi, pentru că brazii din serele SGU au fost plantaţi pe spaţiul verde din municipiu.

Ofertă bogată

Ploieştenii care vor să cumpere un pom de Crăciun cu rădăcini, îl vor putea replanta, în primăvară, în curtea sau grădina casei. La achiziţionare, nu este asigurat şi ghiveciul pomului şi nici transportul acestuia.

„După alegerea molidului la sere, se va întocmi un aviz de însoţire a mărfii pe baza acestuia fiind achitată factura de către cumpărător, la sediul societăţii noastre din stradaVăleni numărul 32", explică Adela Frăţilă, purtătorul de cuvânt al SGU Ploieşti. Din serele SGU mai puteţi cumpăra, în această perioadă şi ficuşi, palmieri sau alte flori de apartamanet, care costă de la 25 şi 75 de lei.

Direcţia Silvică Prahova va scoate pe piaţă 1.400 de brazi şi 1.600 de molizi, pentru Sărbătorile de iarnă. Preţurile la comercializare, pentru pomii de Crăciun autohtoni, vor rămâne aceleaşi ca anul trecut, între 24 şi 36 de lei, brazii, şi molizii cu 12-50 de lei, bucata.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite