Ploieşti: Covrigii “de criză” sunt la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Covrigii “de criză” sunt la mare căutare
Ploieşti: Covrigii “de criză” sunt la mare căutare

Covrigăriile şi pariseriile din Ploieşti merg pe profit în perioadă de criză. Dacă în urmă cu un an, astfel de unităţi abia dacă aveau clienţi, acum cozile parcă nu se mai termină.

Ca să facă economii, tot mai mulţi ploieşteni au început să renunţe la mâncarea de fast-food şi să cumpere produse de panificaţie, care să le ţină de foame. La mare căutare sunt covrigii braşoveni la 0,5 lei bucata şi covrigii mici la 0,02 lei, dar şi minipateurile cu brânză şi saleurile.

În cartierul Nord a municipiului, de exemplu, cele două patiserii existente lângă piaţă sunt asaltate de clienţi de dimineaţă, dar şi la orele amiezii, atunci când angajaţii firmelor din zonă se află în pauză de masă. Se stă la coadă şi câte jumătate de oră, iar brutarii lucrează fără oprire.

“Păi da, nu-mi mai permit să mănânc pizza când am chef. Înainte strângeam oricum bani toţi colegii din birou şi ne luam cartofi prăjiţi şi piept de pui de la un restaurant. Acum îmi iau zilnic vreo zece covrigi mici, “de criză”, şi un iaurt şi asta mănânc ca să economisesc”, a spus Petre Danciu, inginer de profesie.

“Am ajuns să mănânc ce primesc şi copiii la şcoală: covigi şi lapte, pentru că sunt ieftine. Nu numai oamenii săraci cumpără d-astea , ci şi noi, ăştia mai cu bani. Nu e o ruşine”, consideră Adela Pandele, o ploieşteancă în vârstă de 41 de ani.

Covrigul cald, preferatul elevilor
Afacerea cu covrigi calzi a prins amploare în toate cartierele municipiului, în special în apropierea unităţilor şcolare.

“Copiii vin fuga la noi şi ne cer covrigi din cei abia scoşi din cuptor. Ăştia le ţin de foame şi îi încălzesc când afară e frig. Părinţii le dau acolo ceva bani şi ei vin la noi. Avem şi câte 200 de elevi, şi vin chiar şi profesori, în fiecare zi pe care îi servim cu covrigi”, a spus Mioara Popescu, angajată a unei patiserii din vecinătatea Colegiului Naţional “Ion Luca Caragiale” din Ploieşti.

Comenzi de cozonaci
Cu o lună înainte de Sărbătorile de iarnă patiseriile din Ploieşti au început deja să primească comenzi de cozonaci şi de prăjituri pentru Crăciun şi Revelion. “Cred că preţurile vor îngheţa anul acesta. Nu mai scumpim pentru că oamenii nu au bani, poate chiar o să le mai scădem”, a spus Viorel Ionescu, patiser în zona Halelor Centrale.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite