Ploieşti: Iulian Costache este printre cei mai longevivi ofiţeri de presă din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Iulian Costache este printre cei mai longevivi ofiţeri de presă din Ploieşti
Ploieşti: Iulian Costache este printre cei mai longevivi ofiţeri de presă din Ploieşti

De aproape 11 ani este purtător de cuvânt la Parcul Constantin Stere din Ploieşti, acolo unde funcţionează Grădina Zoologică, o zonă de agrement şi adăpostul de câini comunitari.

Iulian Costache spune că, dacă destinul nu i-ar fi rezervat o muncă în domeniul comunicării, atunci cu siguranţă ar fi primit din partea spectatorilor aplauze la scenă deschisă ca interpret de muzică uşoară sau clasică.

Se mândreşte cu faptul că, în timpul liceului a urmat timp de trei ani de zile şi Şcoala de Artă, secţia Canto, din cadrul Palatului Culturii din Ploieşti. Corul din care făcea parte a participat la numeroase festivaluri, a obţinut premii importante, iar vocea sa a fost remarcată de artişti ai cântecului.

Imediat după absolvirea liceului s-a anagajat la Radio Contact va DJ şi realizator de programe, după care, timp de 11 ani a lucrat ca editor voce, technician sunet şi reporter la postul de televiziune Tele 7 Prahova, dar şi ca DJ prin discoteci şi cluburi.

“A fost o experienţă extraordinară, mi-am făcut mulţi prieteni şi am cunoscut multă lume. Am simţit însă şi nevoia de o schimbare, motiv pentru care am optat pentru alt loc de muncă după mulţi ani de presă”, spune Iulian Costache. În 2000 s-a angajat la Parcul “Constantin Stere”, ca purtător de cuvânt.

“Mă ocup de comunicate de presă, stabilesc interviuri cu jurnaliştii pentru personalul superior şi prezint evenimentele care urmează să aibă loc la parc, ca de exemplu competiţii sportive, aniversări ale celor mai vârstnice animale de la zoo, campanii de sterilizare a câinilor maidanezi, şi alte astfel de lucruri”, explică ofiţerul de presă.

Ştie totul despre animalele de la Zoo
Purtătorul de cuvânt de la Parcul “Constantin Stere” spune că, după ani de zile, a ajuns să cunoască foarte bine toate cele peste 50 de specii de animale şi de păsări care trăiesc în captivitate la Grădina Zoologică.

“Avem tot felul de evenimente la Zoo. Se mai naşte un animal dintr-o specie rară şi trebuie să-l prezint presei. Normal încep să mă documentez, de la medicii veterinari, din cărţi şi de pe net, astfel încât să răspund la orice întrebare despre specia din care face parte”, spune Iulian.

Acesta este de părere că, în munca sa, cel mai mult contează gradul de satisfacţie al oamenilor cu care lucrează şi ai celor cărora li se adresează.

“Sunt fericit când în parc vin oameni la grătare, de 1 Mai sau de Paşte, când totul e frumos şi bine aranjat, când nimeni nu are ce să reproşeze. Nu trebuie să uităm faptul că parcul “Constantin Stere” este unul dintre puţine locuri unde ploieştenii vin să se relaxeze în timpul liber, departe de agitaţia de la oraş şi de betoane”, susţine tânărul.

Întrebări şi răspunsuri
Care este animalul preferat?

I.C: În copilărie am avut un câine din rasa boxer, pe care o chema Aniţa, si care era mascota casei noastre, o fiinţă deosebită care ne-a umplut viaţa de bucurii şi de frumos. Îmi plac şi pisicile şi d-astea am tot avut în acasă. De la Zoo îmi place însă ratonul pentru că este mic, simpatic şi foarte inteligent. Sunt frumoase şi păsările exotice.

Ce planuri de viitor ai?
I.C: Este normal să-mi doresc mereu mai mult, asta cred că vrem toţi. În afară de dezvoltarea capacităţilor personale, vreau să-mi întemeiez o familie şi să călătoresc mai mult. Vreau să lucrez tot în comunicare. Îmi aduc aminte că, în copilărie, îmi doream să devin preot, la fel ca bunicul, dar şi fiindcă îmi plăcea să merg la biserică.

Ce-i place
Iulian Costache spune că ascultă frecvent muzica rock şi clasică, iar atunci când este îngândurat preferă să se urce la volan şi să şofeze pentru a se relaxa. În concedii merge la pescuit şi spune că îi place să gătească. Îi admiră pe scriitorul Mircea Cărtărescu şi pe actorii Ştefan Iordache şi Răzvan Vasilescu.

Ce nu-i place
Îmi plac oamenii serioşi şi punctuali. Nu-mi place ipocrizia şi falsitatea şi nici minciuna. Sunt multe persoane care una spun şi alta fac.

Profil
Născut
20 iulie 1979, la Ploieşti
Ultima şcoală absolvită
Facultatea de Managementul Dezvoltării Rurale şi Inginerie Economică, Bucureşti
Profesie
Inginer
Familie
Este necăsătorit

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite