Copilul-gigant născut la Ploieşti va ajunge într-un centru de plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistentele de la Maternitate abia o pot ţine în braţe pe Izabela (foto Alex Policală)
Asistentele de la Maternitate abia o pot ţine în braţe pe Izabela (foto Alex Policală)

O ploieşteancă de 28 de ani a dat naştere unei fetiţe care are, la cele 6 kilograme ale sale, greutatea unui copil de câteva luni. Mama e hotărâtă s-o abandoneze.

Diana Ana Iorga, o ploieşteancă de 28 de ani, va fi externată astăzi de la Maternitatea Ploieşti, după ce, pe data de 11 noiembrie, a născut o fată care cântărea nu mai puţin de şase kilograme şi măsura 58 de centimetri. Fetiţa, care a primit prenumele Izabela-Cassandra, cântăreşte cât un bebeluş de trei-patru luni şi este perfect sănătoasă. Copilul de 6 kilograme este cel mai mare nou-născut care a fost adus pe lume în ultimii doi ani în România.

Mama provine dintr-o familie destrămată şi este, potrivit declaraţiilor sale, la a şasea sarcină, deşi iniţial le spusese doctorilor că ar fi a şaptea. Ea i-a dat într-un centru de plasament pe toţi ceilalţi copii de până acum, lucru care se va întâmpla şi cu Izabela, pentru care Direcţia de Protecţia Copilului Prahova a început deja formalităţile.

Citiți și aici mai multe despre copilul de 6 kilograme care a venit pe lume la Ploiești FOTOGALERIE

Ploieşteanca nu are locuinţă stabilă şi nici serviciu, iar de tatăl Izabelei s-a despărţit de curând. De mama sa şi de cei trei fraţi nu mai vrea să audă. Ea are un „palmares" greu, penultimul copil având la naştere 5 kilograme şi 200 de grame, iar cel mai mic copil cântărind 3,3 kilograme, toţi de până acum făcuţi fără cezariană.

„Mă blestema Dumnezeu dacă făceam avort"

Prima dată am născut la 13 ani. Acum este a şasea naştere. Am avut dureri mari în timpul sarcinii, mai ales cu spatele, mă aşteptam să am gemeni. Multă vreme, am stat cu un bărbat, de care m-am despărţit. Cu el am făcut primii copii, dar nu ne mai înţelegeam. Când am plecat m-a tăiat pe burtă. Acum am stat cu altul, dar, la fel, n-a mers. Nu vrea să recunoască fetiţa. Nu ştiu unde o să mă duc când ies de aici, tata e mort iar de mama nu vreau să mai aud. N-am nicio locuinţă şi sunt casnică", ne-a povestit femeia de etnie romă. „Ceilalţi copii sunt la centrul de plasament din Băicoi, n-aveam condiţii să-i cresc şi n-am vrut să-i chinui. Îi vizitez cât pot de des. Nu vreau să-i dau spre adopţie, sunt copiii mei. N-am vrut să fac avort. Mă blestema Dumnezeu, m-am gândit că fac un păcat", a explicat Doina. Ea a solicitat înainte de operaţie să-i fie legate trompele uterine, pentru a evita alte sarcini. „În situaţia ei, o altă sarcină ar fi fost foarte periculoasă. Chiar şi acum, operaţia a fost foarte delicată pentru întreaga echipă medicală, ţinând cont de vârsta mamei, de sarcinile precedente şi de greutatea copilului. Un nou-născut de 6 kilograme este o raritate. Totuşi, trebuie să ne uităm şi la condiţiile în care este adus pe lume. Sper ca metodele contraceptive şi educaţia sexuală să fie cât mai bine cunoscute şi să existe tot mai puţine situaţii de acest gen", ne-a declarat doctorul Călin Boeru, managerul Maternităţii Ploieşti.

Fetiţa nu a încăput în cadru

Medicii ne-au povestit că, la ecografia efectuată înainte de naştere, corpul copilului nu a putut fi văzut în întregime, capul ieşindu-i din cadru. Fetiţa împlineşte astăzi o săptămână, este sănătoasă şi mănâncă foarte bine. Ea este ţinută într-un salon al Maternităţii Ploieşti, la un metru şi ceva distanţă de o fetiţă care cântăreşte un kilogram şi 200 de grame. „Mama are un domiciliu în buletin, dar nu locuieşte acolo. Nu are ocupaţie şi este analfabetă. A cerut o măsură de protecţie socială, iar Protecţia Copilului a început o anchetă", ne-a confirmat asistentul social Luminiţa Leonte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite