Copiii sunt invitaţi la evenimentul“Săptămâna familiei, săptămâna fără TV” la Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolarii şi copiii de grădiniţă vor putea admira, mâine,  la Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova ouă încondeiate, ce datează de la începutul secolulul XX-lea.

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova va participa pentru al doilea an consecutiv la manifestarea  "Săptămâna familiei, săptămâna fără TV", inițiată de Asociația ZIBO. Pentru a-i determina  pe copii să nu mai petreacă mult timp în faţa televizorului şi a calculatorului, organizatorii au stabilit că toate secțiile muzeale vor avea intrarea liberă pentru preșcolari și școlari, precum și pentru însoțitorii acestora.

Un motiv în plus pentru ca micii vizitatori să participe la eveniment este vernisarea, la ora 11.00, a expoziției temporare "Felicitări de Paște, icoane și ouă încondeiate", organizată în parteneriat cu Liceul de Artă "Carmen Sylva" din Ploiești la sediul muzeului din Strada Toma Caragiu.

Coordonați de profesorii Camelia Profirescu , Lucreția Milea și Cristina Galai, micii artiști plastici  au realizat cu multă pricepere icoane pe sticlă, dar și lucrări de grafică, ce vor putea fi admirate de publicul vizitator până pe 6 mai.  Din expoziție vor mai face parte și piese din patrimoniul muzeului, adevărate opere de artă - ouă încondeiate și felicitări de Paște, datând de la începutul secolului al XX-lea, de altfel scoase la lumină în expoziții destul de rar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite