Ploieşti: Copiii au strâns gunoaiele turiştilor de la Peleş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Copiii au strâns gunoaiele turiştilor de la Peleş
Ploieşti: Copiii au strâns gunoaiele turiştilor de la Peleş

Aproximativ 150 de copii au participat ieri la o acţiune de ecologizare a Râului Peleş din Sinaia

„Am mai fost la o acţiune de ecologizare în clasa a VI-a, dar îmi place să fac acest lucru, pentru că nu este greu deloc. Anul trecut am urcat la Cota 1.400 şi am stat acolo 4 ore. Sunt multe gunoaie de strâns, pe aici am văzut că sunt multe pachete de ţigări, pahare de unică folosinţă şi peturi foarte multe. Turiştii ar trebui să aibă mai multă grijă de mediu, pentru că Planeta se va degrada şi într-o zi am putea să nu mai existăm”, spune Klaus Enea, elev în clasa a VII-a B a Şcolii Generale „Principesa Maria” din Sinaia.

La acţiune au fost prezenţi elevi din această şcoală alături de colegii lor din Colegiul „Mihai Cantacuzino” dar şi de copiii Centrului de Plasament din Sinaia. Timp de câteva ore, copii dotaţi cu mănuşi şi saci menajeri au adunat toate gunoaiele de pe cele două drumuri care duc către Castelul Peleş. La final, micuţii au fost recompensaţi cu dulciuri şi sucuri.

Mai multă grijă
Elevii prezenţi ieri la Sinaia au şi câteva sfaturi pentru turiştii care lasă în urma lor munţi de gunoaie. „Să nu mai arunce gunoiul prin pădure când pentru asta există coşuri de gunoi. Noi am adunat aceste deşeuri chiar dacă terenul este alunecos şi este cam greu”, explică eleva Diana Caraiman.

Copiii au strâns gunoaiele selectiv, pentru a fi mai uşor de reciclat. „Este a treia acţiune de ecologizare pe care o desfăşurăm, prima a avut loc la Boldeşti, iar cea de-a doua la Izvoarele. Intenţionăm să realizăm încă două acţiuni de acest fel, una la Câmpina şi una la Bucov. Copiii au fost selectaţi prin intermediul colaborărilor pe care muzeul nostru şi secţii acestuia le are cu şcolile din Prahova, fiind vizate în special râurile Prahova şi Teleajen”; explică Iulia Lepădat, muzeograf şi coordonatul proiectului.

Acţiunea de ieri a fost organizată de Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova în colaborare cu Primăria Sinaia şi Fundaţia Oamenilor de Ştiinţă Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite