Ploieşti: Control medical gratuit pentru ploieşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acestă lună, ploieştenii au ocazia să-şi testeze gratuit auzul şi văzul la o clinică medicală din localitate.

În urma unui parteneriat încheiat de Primăria Ploieşti cu instituţia respectivă, localnicii, indiferent de vârstă, vor fi consultaţi cu aparatură de ultimă generaţie. Capacitatea auditivă  va fi verificată printr-o serie de investigatii ca audiogramă tonală, audiogramă vocală, audiogramă în câmp liber, impedanţă (timpanogramă şi reflex stapedian) şi otoemisiune (pentru copii), iar cea vizuală cu determinari cu ajutorul autorefraktometrului computerizat cu memorie.

După realizarea testelor, se va face inclusiv interpretarea rezultatelor şi diagnosticarea, iar persoanele depistate cu probleme vor fi informate şi consiliate de către specialişti participanţi la programe europene de formare în domeniu în Germania, Elveţia, Spania, Anglia şi Franţa.

Unii nu ştiu că sunt bolnavi
„Sfătuim persoanele care cred că au probleme medicale uşoare, dar şi pe cele care nici nu bănuiesc că au aşa ceva, să se prezinte la control, deoarece sunt dese cazurile în care pacienţii nici nu ştiu că acuitatea lor auditivă şi vizuală le este afectată. Unele afecţiuni se manifestă la orice vârstă. Avem pacienţi cu vârste cuprinse între un an şi două luni şi 98 de ani“, a declarat dr. Lavinia Boiangiu, din cadrul clinicii Audio-Optica, participantă la acest proiect. 

Testările gratuite au loc de luni până vineri, între orele 8.30 – 17.00, la sediul instituţiei medicale situat pe Bulevardul Republicii nr. 143. Deoarece numărul de solicitări poate fi mai mare decât capacitatea cabinetelor, persoanele interesate îşi pot face programare la numărul de telefon: 0244.522344, în acelaşi interval orar.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite