Ploieşti: Contracte prelungite pentru locuinţele de necesitate?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali ar putea aproba, în şedinţa Consiliului Local de luna aceasta, prelungirea contractelor de închiriere a locuinţelor de necesitate pentru încă şase luni.

 Această situaţie se impune deoarece, în timpul scurs de la data încheierii contractelor de închiriere si până în prezent, situaţia socială în care se găsesc persoanele care locuiesc aici nu s-a ameliorat, problema acestor familii constituind din nou o situaţie de risc social la nivelul municipiului. Toate cele şase familii au în întreţinere minori, cea mai numeroasă fiind a Danielei Bivolaru, o familie compusă din opt persoane dintre care şase sunt minori.

Evacuate de la Uzuc

În luna ianuarie a acestui an, şase familii s-au aflat într-o situaţie materială disperată după ce au fost evacuate din căminul de locuinţe al SC Uzuc, societatea luând decizia de întrerupere a furnizării utilităţilor pentru a reabilita imobilul. Singura soluţie găsită de municipalitate la momentul respectiv a fost achiziţionarea a şase containere care să servească pe post de locuinţe de necesitate.

Containerele au fost achiziţionate din Constanţa, anul trecut, în urma organizării unei licitaţii. Containerele au pereţii laterali, pardoseala şi plafonul izolate termic cu vată minerală, fiind dotate şi cu aparate de aer condiţionat.

În interior, acestea dispun de un grup sanitar. Ele sunt administrate de către Asociaţia Serviciilor Sociale şi Comunitare Ploieşti, instituţia care încheie şi contractele de închiriere, pe o perioadă de şase luni, cu drept de prelungire.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite