Ploieşti: Constatarea amiabilă a eliminat aglomeraţia de la Biroul Avarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Constatarea amiabilă a eliminat aglomeraţia de la Biroul Avarii
Ploieşti: Constatarea amiabilă a eliminat aglomeraţia de la Biroul Avarii

Numărul solicitărilor de soluţionare a accidentelor soldate numai cu pagube materiale a scăzut, după intrarea în vigoare a conceptului de constatare amiabilă, de la 30, la 15, în medie, zilnic, conform datelor existente la Biroul Avarii din Ploieşti al Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Prahova.

„În momentul de faţă scăderea este de aproximativ 40% din activitate. Este bine, pentru că se reduce presiunea la ghişeele noastre”, a declarat şeful SPR Prahova, comisarul Costin Tătuc.

A crescut, însă, activitatea din birourile firmelor de asigurări. „Avem trei-patru cazuri pe zi. Muncim mai mult şi e foarte multă răspundere, pentru că noi acum stabilim vinovăţia, pe baza unor criterii, a unor norme, şi pică răspunderea pe noi”, a declarat Dumitru Panait, din cadrul societăţii Ardaf.

Ca la uşa cortului
Cetăţenii nu se comportă, însă, tocmai cum trebuie în faţa asiguratorilor. „Se ceartă şi în faţa noastră şi asta înseamnă că nu s-au înţeles, sau au ceva de ascuns. Şi atunci, tot la poliţie se rezolvă, unde mai iau şi o amendă, că ştiţi bine că la noi, chiar dacă vine şi ameţit şi se vede clar că miroase a băutură, noi nu putem să facem nimic, dosarul merge înainte”, explică Dumitru Panait.

Unii dintre conducătorii auto implicaţi în accidente merg la firmele de asigurări şi apoi ajung tot la Biroul Avarii. În aproximativ 20% din cazuri se întâmplă asta, după cum susţin poliţiştii. Cât despre cei care nu vor să dea ochii cu poliţiştii au motivele lor bine întemeiate.

„La poliţie dacă nu mergeau după 24 de ore primeau amendă, la noi pot să vină şi după zece zile şi chiar mai apar unii în cazul cărora se vede că a început rugina la tablă şi ei spun că s-a petrecut ieri coliziunea”, a declarat Dumitru Panait.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite